Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΓΙΔΑ ΕΒΑΛΕ Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΤΣΕΡΒΕΝΚΟΦΣΚΙ!''ΦΑΓΩΜΑΡΑ'' ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

Ο Γκρούεφσκι έβαλε τον Τσερβένκοφσκι σε πολιτική παγίδα

Αισιόδοξο μήνυμα για την Ελλάδα;


Γκρούεφσκι: «Είμαστε σε αναμονή σχετικά με τις συζητήσεις που θα έχει ο Τσερβένκοφσκι και ίσως αυτός καταλήξει και προτείνει λύση για το πρόβλημα του ονόματος και για άλλα ζητήματα που συνδέονται με αυτό».
Αυτά δήλωσε την Κυριακή 21/9/2008 ο Νίκολας Γκρούεφσκι από τα Σκόπια, δείχνοντας πως έχει στήσει μία ιδανική παγίδα στον Τσερβένκοφσκι, τον οποίο απέφυγε να συναντήσει πριν αυτός ξεκινήσει για τη Νέα Υόρκη.
Η πολιτική διαφωνία και κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους δύο άνδρες είναι πολύ γνωστή, όμως φαίνεται πως ο Γκρούεφσκι είναι αποφασισμένος να ρίξει αλλού τα βάρη των δικών του πολιτικών επιλογών στην περίπτωση που οι εξελίξεις θα είναι δυσάρεστες για το κρατίδιο των Σκοπίων.
Το ότι όμως τολμά και παίζει παιχνίδια, με βάση την εθνικιστική του πολιτική, στην πλάτη των Σκοπιανών κατοίκων, είναι ιδιαίτερα ενδεικτικό για την ποιότητα του νεαρού πολιτικού, που εμφανίζεται αδίστακτος, αλλά ταυτόχρονα παντελώς ευθυνόφοβος.
Ίσως το συγκεκριμένο απόσπασμα από τις δηλώσεις που έκανε στον Τύπο να είναι ενδεικτικό της αισιοδοξίας του, όμως είναι ευκρινέστατο δείγμα για το αύριο των Σκοπίων, το οποίο διαφαίνεται πολύ σκοτεινό. Η θύελλα εθνικοφροσύνης και οι ακραίες εθνικιστικές τακτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση Γκρούεφσκι, αλλά και ο ίδιος προσωπικά σε κάθε πολιτική του δήλωση, καταδεικνύουν κατάρρευση κάθε ίχνους δημοκρατίας και μετάβαση σε σκληροπυρηνικό απολυταρχικό καθεστώς από τον «τρελό» των Βαλκανίων, που παίζει παιχνίδια με το μέλλον των ανθρώπων της περιοχής που τους έχει οδηγήσει στα άκρα, στερώντας τους οποιαδήποτε διέξοδο σε λύσεις διαφορετικές από αυτές που διαφήμισε πριν τις διάτρητες τελευταίες εκλογές που έγιναν στην ΠΓΔΜ.
Είναι άραγε μία κίνηση μέσω της οποίας θέλει να αποποιηθεί κάθε ευθύνη ή πρόκειται τελικά για μία κίνηση τακτικής προκειμένου να «θολώσει τα νερά» και να αποπροσανατολίσει την Ελληνική διπλωματία για τα πιστεύω και τις προθέσεις του; Το ότι στέλνει τον Τσερβένκοφσκι στη Νέα Υόρκη, συνοδευόμενο από τον Μιλόσοσκι, γνωστό για τις επίσης ακραίες θέσεις του, δείχνει πως καμία εμπιστοσύνη δεν δείχνει προς τον πρόεδρο των Σκοπίων, αλλά ταυτόχρονα, αποφεύγοντας να παρευρεθεί ο ίδιος στις συνομιλίες που ξεκινούν την Τρίτη, δείχνει πως δεν ευελπιστεί σε κέρδη και «νίκη» των θέσεών του. Εάν ήταν βέβαιος ή είχε αισιόδοξα μηνύματα, είναι απολύτως βέβαιο πως θα μετέβαινε και ο ίδιος στη Νέα Υόρκη προκειμένου να δρέψει τις δάφνες, ενώ η παραμονή του στα Σκόπια δείχνει πως φοβάται την επόμενη ημέρα πάρα πολύ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: