Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ-ΒΟΡΙΔΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΗΘΙΚΟΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΝ ΤΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ

Σύγκρουση Παπακώστα - Βορίδη με αφορμή το ηθικόν και νόμιμον της πορνείας


Με αφορμή την δήλωση του Βουλγαράκη που είπε οτι είναι νόμινο είναι και ηθικό ξέσπασε κόντρα Βορίδη -Παπακώστα.Κ.Παπακώστα αφού θεωρείτε την πορνεία εκτός απο νόμιμη και ηθική θα προτρέπατε τα παιδιά σας να ακολουθησουν το αρχαιότερο επάγγελμα;;

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΣΠΑΡΤΑΡΙΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Η βουλευτίνα της ΝΔ κυρία Κατερίνα Παπακώστα, Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων, γνωστή και ως «Σούπερ Κατερίνα» λόγω των αμετακίνητων θέσεών της στην προάσπιση όλων των κατατρεγμένων γυναικών του πλανήτη, επιτέθηκε με σφοδρότατους χαρακτηρισμούς εναντίον του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Μάκη Βορίδη, γνωστού, λόγω του σωματοτύπου του και ως «Big Mac». Αφορμή στάθηκε μία φράση που εκστόμισε από τα ερτζιανά ο κ. Βορίδης ότι «νόμιμο είναι το να πορνεύεται κάποιος, αλλά δεν είναι ηθικό».
Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε τα όσα αποκαλύφθηκαν για τη Μονή Βατοπαιδίου και την πλήρη κάλυψη που παρείχε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής σε όλους τους υπουργούς του - ιδιαίτερα στον βαλλόμενο πανταχόθεν την περίοδο αυτή κ. Γ. Βουλγαράκη - κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε με την ευκαιρία της Διεθνούς Εκθέσης Θεσσαλονίκης........Η πολιτική και η πορνεία θεωρούνται, ως γνωστόν, τα δύο αρχαιότερα επαγγέλματα. Καταλαβαίνετε τι ακολουθεί όταν η πορνεία μπαίνει στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Δύο προβεβλημένοι πολιτικοί, με φόντο την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, άρχισαν ξαφνικά να καβγαδίζουν δημοσίως για τον νόμο, την ηθική, την πολιτική και την πορνεία.
* Επιστράτευσαν και τον... Μοντεσκιέ.Οι δύο βουλευτές αναζήτησαν στο... οπλοστάσιό τους οτιδήποτε είχαν, προκειμένου να διεξαγάγουν τη μάχη για τις ιερόδουλες. Η κυρία Παπακώστα αμέσως επιστράτευσε τον γάλλο φιλόσοφο Μοντεσκιέ, για να απαντήσει στον συνάδελφό της που τόλμησε να βάλει στο στόμα του, όπως λέει, «γυναίκες που έχουν επιλέξει ως επάγγελμα, αναγνωρισμένο από την πολιτεία, αυτό της πορνείας», επισημαίνοντάς του ότι «δεν είναι κάτι δίκαιο, γιατί είναι νόμος, αλλά είναι νόμος, γιατί είναι δίκαιο».Επιπλέον κάθησε και συνέταξε επίσημη ανακοίνωση, με τίτλους και σφραγίδες από τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ, αφενός για να καταγγείλει τον βουλευτή και αφετέρου για να κοινοποιήσει τις απόψεις της στα εν Ελλάδι σωματεία των νομίμως εκδιδομένων γυναικών. Οι γυναίκες, βλέπετε, που ασκούν αυτό το επάγγελμα, φέρνουν ψήφους, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά η κυρία Παπακώστα, αφού, μέχρι προσφάτως, έβλεπε συνάδελφό της από το ΠαΣοΚ να κερδίζει ψήφους στην Α΄ Αθηνών από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκδιδομένων γυναικών, ασχέτως αν στις τελευταίες εκλογές έχασε την έδρα της.Αυτός είναι και ο λόγος που καλεί χωρίς περιστροφές τον κ. Βορίδη να επιδείξει «πολιτική λεβεντιά και να δηλώσει ευθέως ότι δεν επιθυμεί τις ψήφους που προέρχονται από ανήθικους πολίτες, κατά δήλωσή του». Ο κ. Βορίδης αρχικά δεν την πήρε στα σοβαρά. Ελεγε «δεν απαντώ σε ανοησίες» αλλά η κυρία Παπακώστα επέμεινε επιστρέφοντας τον χαρακτηρισμό «ανόητος» από εκεί που της ήρθε. Ετσι ο βουλευτής του ΛΑΟΣ αναγκάστηκε να καταφύγει στην υψηλή νομική επιστήμη και να της απαντήσει ότι «τα περί νομιμότητας και ηθικής αποτελούν μαθήματα στοιχειώδους φιλοσοφίας του δικαίου, τα οποία η κυρία Παπακώστα όφειλε να γνωρίζει, όπως τα γνωρίζουν οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής Σχολής».Και οι δύο είναι δικηγόροι και έχουν κατά καιρούς υπερασπιστεί από τα δικαστήρια εκδιδόμενες γυναίκες. Εκεί όμως που νόμιζε κανείς ότι η αντιπαράθεση θα εξαντλείτο στην παράθεση νομικών επιχειρημάτων, ξαφνικά στην υπόθεση ενεπλάκησαν ο Αδόλφος Χίτλερ, οι εβραίοι, το Αουσβιτς, τα ανδρικά παντελόνια, ο κ. Ρόναλντ Ντουόρκιν, αμερικανός διακεκριμένος νομικός, και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτ. Χατζηγάκης.«Οι ναζιστές είχαν θεσπίσει νόμους για την εξόντωση των εβραίων, συνεπώς ήταν νόμιμη η θανάτωσή τους και έτσι φτάσαμε στο Αουσβιτς. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι ήταν νόμοι ανήθικοι, καταδικαστέοι, που τότε νομιμοποίησαν τα κρεματόρια» είπε ο κ. Βορίδης. Και προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, εκεί όπου πόνεσε πραγματικά τη γαλάζια «Σούπερ Κατερίνα»: «Εγώ, αν είχα κόρη θα ήθελα να ακολουθήσει ένα επάγγελμα, όχι όμως το νόμιμο, κατά την κυρία Παπακώστα, επάγγελμα της πορνείας».* Ο κοινωνικός ρατσισμόςΤι ήθελε και το είπε...
Η βουλευτίνα της ΝΔ ζώστηκε τ' άρματα και του απάντησε ως εξής: «Οι γυναίκες πολιτικοί τιμούν τα παντελόνια που φορούν, σε αντίθεση με ορισμένους άνδρες, οι οποίοι αν και φορούν φιρμάτα παντελόνια, ενίοτε δεν τα γεμίζουν» και υπενθύμισε ότι σε αυτά τα ζητήματα δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, αφού τα έβαλε (πάλι με γραπτή ανακοίνωσή της) σε όλους όσοι στο πρόσφατο παρελθόν τόλμησαν να ειρωνευτούν τις πολλές γυναίκες υπουργούς στην κυβέρνηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο. Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε με φράσεις του κ. Βορίδη, τύπου «αν η πορνεία είναι ηθική, τότε όλοι θα πρέπει να εκπορνευόμαστε...», κάτι που ενόχλησε και πάλι την κυρία Παπακώστα, η οποία αυτή τη φορά αποτάθηκε στον αρχηγό του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη, υπενθυμίζοντάς του τις θέσεις που πήρε κατά το παρελθόν σε θέματα κοινωνικού ρατσισμού.Αν περιμένατε βέβαια ότι ο «Big Mac» του ελληνικού κοινοβουλίου δεν θα σήκωνε το γάντι, πέφτετε έξω. Ο κ. Βορίδης δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση, αλλά αυτή τη φορά προτίμησε νομικά επιχειρήματα και φράσεις του αμερικανού διακεκριμένου νομικού κ. Ρόναλντ Ντουόρκιν, λέγοντας ότι «υπάρχουν συμπεριφορές οι οποίες, παρ' ότι είναι ανήθικες, στο πλαίσιο μιας ανεκτικής κοινωνίας γίνονται ανεκτές. Το ότι γίνονται ανεκτές δεν τις καθιστά αυτομάτως ηθικές. Και αυτό είναι στοιχειώδες». Η κυρία Παπακώστα απλώς τον κάλεσε να δηλώσει δημοσίως αν επιχειρεί να εφαρμόσει «ηθική ευγονική στους πολίτες της χώρας».

ΠΗΓΗ:ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: