Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΙΤΣΙ

Γράμμος - Βίτσι 2008


Aπό την εφημερίδα Ελεύθερος Κόσμος


31.08.2008: Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλίας Πολατίδης καταθέτει στεφάνι.
31.08.2008: Το μνημείο των πεσόντων του Εθνικού Στρατού.
31.08.2008: Εκατοντάδες Έλληνες τίμησαν την επέτειο του Γράμμου και του Βίτσι.
31.08.2008: Η Ελληνική Σημαία κυματίζει περήφανα στο Βίτσι.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παλμό εορτάστηκε και φέτος η επέτειος του Γράμμου και του Βίτσι. Όπως κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις οργάνωσαν σύνδεσμοι αποστράτων και εφέδρων πολεμιστών της εποχής και καλούσαν σε αυτές πληθώρα εθνικών συλλόγων και οργανώσεων. Βέβαια, όσα από τα ΜΜΕ καταδέχθηκαν να αναφερθούν στην επέτειο, έκαναν τις γνωστές και τετριμμένες αναφορές περί «γιορτών μίσους», ενώ βάπτισαν τους διοργανωτές ως «ακροδεξιές» και «φιλοβασιλικές» οργανώσεις.
Δεν πειράζει. Αυτό που τονίστηκε από όλους τους ομιλητές ήταν η σημασία της Νίκης του Εθνικού Στρατού το 1949, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, η Ελληνικότητα της Μακεδονίας θα είχε τεθεί σε κίνδυνο. Ειδικά σήμερα, με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, η συμβολή της ήττας των κομμουνιστών ανταρτών πρέπει να παραδειγματίζει όσους θέλουν να επιβουλευτούν ή να αμφισβητήσουν την ακεραιότητα της πατρίδας μας.
Mετά από πολλά χρόνια, η φετινή επέτειος τιμήθηκε και από την παρουσία ενός μέλους του κοινοβουλίου, καθώς στην εκδήλωση στο Βίτσι ήταν παρών και ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλίας Πολατίδης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους. Η παρουσία του ΛΑ.Ο.Σ. ήταν ιδιαίτερα αισθητή στην εκδήλωση, καθώς 2 πούλμαν με οπαδούς του κόμματος από την Θεσσαλονίκη και δεκάδες στελέχη του από την Δυτική Μακεδονία έδωσαν το δυναμικό τους παρών σε μία εθνική εκδήλωση τιμής και μνήμης, όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους.
Οι εκδηλώσεις αυτές οφείλουν να βρίσκονται στην προτεραιότητα των Ελλήνων πατριωτών και να τιμούνται με την δυναμική και μαζική παρουσία τους. O μόνος τρόπος για να μην διαγραφεί από την μνήμη η θυσία των αγωνιστών του Γράμμου και του Βίτσι είναι η ενσωμάτωση αυτών των εκδηλώσεων στο ημερολόγιο των εθνικών επετείων που πρέπει ευλαβικά να τηρείται. Όχι ως απλό ιστορικό χρέος, αλλά ως ζωντανή πολιτική εκδήλωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, αλλά και ενάντια στην μονομερή λήθη που θέλει να επιβάλλει η Αριστερά και οι συνοδοιπόροι αυτής. Η αρχή έγινε φέτος και αναμένεται η συνέχεια.

ΠΗΓΗ:ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: