Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Προσχεδιασμένο ή απροσδόκητο κύμα αντιδράσεων εναντίον της Π.Γ.Δ.''Μ';'.Πρώτα ο Παναμάς μετά η Γερμανία ΄τωρα η ''υπερδύναμη'' Αμερική.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο του ANT1 Online:


''Αιχμές για την πολιτική της ΠΓΔΜ άφησε για πρώτη φορά η Ουάσινγκτον διά του υφυπουργού Εξωτερικών Μάθιου Ρέινολντς.
Ο κ. Ρέινολντς παραδέχθηκε εγγράφως ότι οι Σκοπιανοί δημιουργούν σύγχυση καπηλευόμενοι το όνομα «Μακεδονία», ενώ εμμέσως αποδέχθηκε και το γεγονός ότι η ΠΓΔΜ ευθύνεται για την εμφάνιση του κινδύνου του αλυτρωτισμού.
Μετά την επιστολή Ρέινολντς, η Γερουσία ενέκρινε τελικά την τοποθέτηση του νέου Αμερικανού πρέσβη Φίλιπ Ρίκερ στα Σκόπια, πράξη που είχε προσωρινά παγώσει. Σημειώνεται ότι την αλλαγή πολιτικής των ΗΠΑ προκάλεσε η άρνηση του γερουσιαστή Μενέντεζ να επιτρέψει το διορισμό του νέου πρεσβευτή.
Την ίδια ώρα και ενώ οι ΗΠΑ, όπως φαίνεται, πραγματοποιούν αλλαγή πλεύσης, η γειτονική χώρα επιμένει να βαδίζει σταθερά στο μονοπάτι των προκλήσεων. Ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι εμμένει στην αδιαλλαξία του, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες «για την προστασία, όπως είπε, των δικαιωμάτων της μακεδονικής μειονότητας στη γειτονιά μας».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο οποίος δήλωσε πως στις συνομιλίες που διεξάγονται υπερασπίζεται το δικαίωμα του εθνικού και γλωσσικού αυτοπροσδιορισμού ενάντια στην επιθετική, όπως τη χαρακτήρισε, προσέγγιση της Αθήνας. Μάλιστα, ο κ. Μιλόσοσκι υπερθεμάτισε, κατηγορώντας την Αθήνα ότι ως τελικό στόχο έχει να θέσει σε κίνδυνο αυτά τα βασικά ανθρώπινα και εθνικά δικαιώματα.''

Θετικό αυτό το βήμα.Για να δούμε τη συνέχεια αυτού του θρίλερ ή μπορεί και κωμωδίας...Ποιός ξέρει.

1 σχόλιο:

Ἀχιλλεῦς είπε...

ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ 2 ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ(πΑΙΣΙΟΣ)