Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΧΕ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ 14ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ AMBER ALERT

Η αναζήτηση του ανήλικου Σαββίδη Γιώργου 14 ετών είχε αίσιο τέλος. Μετά την ενημέρωση του Συλλόγου για την εξαφάνιση του ανήλικου, κινητοποιηθήκαμε άμεσα για την ενεργοποίηση του Amber Alert. Τελικά το παιδί βρέθηκε λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα από αστυνομικό ο οποίος βρισκόταν σε περιπολία και έχοντας δει τη φωτογραφία του παιδιού το αναγνώρισε. Ο Σύλλογος το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των Φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά, τα οποία αναζητούνται. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.To «Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στον Γιώργο και την οικογένειά του για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η δημοσιοποίηση και η μεγάλη κινητοποίηση, με τις οποίες αντιμετωπίζονται πλέον οι εξαφανίσεις ανηλίκων, οδηγούν στην γρήγορη και αίσια έκβαση τους. Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει την Αντιπροεδρία στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά (Missing Children Europe), η οποία αποτελεί συμβουλευτικό όργανο της Ε.Ε. και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά (International Center for Missing and Exploited Children), το οποίο εδρεύει στην Washington των Η.Π.Α. Στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία συμμετέχουν μη κυβερνητικές οργανώσεις από διάφορες χώρες της Ευρώπης σε συνεργασία με τις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές των χωρών αλλά και της EUROPOL και INTERPOL.Στην προσπάθεια του Συλλόγου μας να δραστηριοποιηθεί και να σταθεί κοντά στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται σε κίνδυνο, προβαίνουμε στη δημιουργία, εκτύπωση και ανάρτηση αφισών τους σε σημεία της χώρας μας, σε συνεργασία πάντα με τις ελληνικές αρχές. Συνεργαζόμαστε επίσης με Μ.Μ.Ε. και άλλους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανεύρεση τους.

Παρακαλούμε για την άμεση αφαίρεση των αφισών από τους χώρους ανάρτησης σας καθώς και από site που υπήρχε η ανακοίνωση της εξαφάνισης.



ΠΗΓΗ:SALAMISPRESS

Ανακοίνωση ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ:Συγχαρητήρια στο σύλλογο και σε όσους συνετέλεσαν στην εύρεση του μικρού Γιώργου Σαββίδη.Το Amber Alert ας με συγχωρέσει για την καθυστέρηση της διαγραφής της αναρτήσεως με την καρτέλα για την εξαφάνιση του μικρού.Με σεβασμό στο χαμόγελο του Παιδιού ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: