Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

12 ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ <<ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ>>

12 λόγοι να αρνηθούμε το μάθημα 'σεξουαλικής αγωγής'.
Φωτογραφία: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ (wordpress)

15 σχόλια:

RODERIKOS είπε...

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΕ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΕ,
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΣΕ ΕΧΟΥΝ.............ΚΑΙ ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΕΣ
ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ?

ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΛΕΠΤΗ ΦΩΝΟΥΛΑ???

ellinorthodoxos είπε...

Πρώτα, θα αποφασίσεις τι ειμαι, και μετά αν θες θα γίνει διάλογος. Είμαι ελληνορθόδοξος(Έλληνας τη καταγωγή και Ορθόδοξος), ή εβραιοχριστιανός (εβραίος τη καταγωγή και Ορθόδοξος το θρήσκευμα). είμαι Χριστιανός ή ιουδαϊστής; ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ λοιπόν ότι είμαι το πρώτο.

Κατ'αρχάς είσαι εντελώς ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ με το άρθρο που δημοσίευσα το οποίο αφορά γενικότερα το σέξ και όχι αποκλειστικά την ομοφυλοφιλία. Το βιβλίο της σεξουαλικής αγωγής έχει δεχθεί κατηγορίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ απο οικογενειάρχες ετεροφυλόφιλους.

ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΤΟ ΑΝΩΜΑΛΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ. Για να έχεις τετοιες φαντασιώσεις και μάλιστα με μοναχούς, ή είσαι σεξουαλικά τραυματισμένος, ή ομοφυλόφιλος φετιχιστής.

Όσο για τη φωνή,φίλε μου ΒΑΘΙΑ ΝΥΚΤΩΜΕΝΕ, ποιά έρευνα έχει αποδείξει ότι αυτοί που έχουν ψιλή φωνή είναι ομοφυλόφιλοι; Μήπως έχεις φετίχ με τις ψιλές φωνές;

Όσο για τη φωτογραφία που έχεις βάλει για το προφίλ σου είναι ΥΠΟΠΤΗ! Πολύ το σηκώνεις το μικρό το δακτυλάκι, μήπως μας κρύβεις κάτι;

Συγχώρεσέ με, αλλά πήγαινες γυρεύοντας για να τα ακούσεις.

RODERIKOS είπε...

ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ.

ΑΦΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΡΑ......

ΕΙΣΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ?
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΤΙΖΕΙΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΟΥΛΕΣ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ, ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗ
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΤΟΥΣ...ΥΓΕΙΑ.
ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΣ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ.......

ellinorthodoxos είπε...

Ασφαλώς και πιστεύω και στην Παλαιά Διαθήκη. Άν πίστευα μόνο στην Καινή Διαθήκη θα ήμουν αντιφατικός αφού για να υπάρξει Καινή θα πρέπει να υπάρχει και Παλαιά.

Εδώ κάνεις ένα σημαντικό λάθος. Αναφέρεις ότι είμαι Χριστιανός, συνεχίζοντας στο ότι αυτό έγκειται στην πίστη μου περι Θεοπνευστίας ΜΟΝΟΝ της καινής Διαθήκης. Αλλά, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είναι αυτός που έχει σαν πηγή της πίστεώς του και τις Δύο αυτές Γραφές. Αυτός που έχει διαλέξει μόνον κάποιο απο τα δύο είναι αιρετικός και θύραθεν.

Η Παλαιά Διαθήκη, απλώς αποκαλύφθηκε στους Ιουδαίους, δεν είναι ιουδαίκή με την έννοια που της δίνεις. Περιγράφει την ιστορία της Δημιουργίας, και ανθρώπων μη εβραίων (π.χ Ιώβ). Απλώς επικεντρώνεται στον ιουδαϊκό λαό διότι μέσα απο αυτόν θα βγεί ο αναμενόμενος Μεσσίας που θα λυτρώσει, όπως η Π.Δ αναφέρει, ΟΛΑ τα έθνη, ανάμεσα σε αυτά και το ελληνικό.

Ωστόσο δεν είμαι Ιουδαίος, καθότι ούτε γιορτάζω τη Σκηνοπηγία, ούτε κλαίω στο τείχος των Δακρύων, ούτε περιμένω κάποιο μεσσία που θα μου δώσει την απόλυτη κοσμοκρατορία. Ίσα-ίσα για την Ορθοδοξία ο Ιουδαϊσμός είναι η χειρότερη των αιρέσεων στη σημερινή της μορφή, αφού αρνήθηκε το μεσσία και περιμένει μεσσίες του χρήματος για να καταστήσουν, τον όχι πλέον εκλεκτό Ισραήλ, σε κυριαρχία παγκόσμια.

Όσο για τις Εκκλησίες που χτίστηκαν πάνω σε ναούς

1. Οι πρώτοι με διατάγματα τύπου 'Ες έδαφος φέρειν'ήταν οι παγανιστές, κατά των Χριστιανών.
2.Ελάχιστο είναι το ποσοστό των εκκλησιών που έχουν κτισθεί πάνω σε ναούς.

3. Οι Εκκλησίες χρησιμοποιούσαν και υλικά απο τους αρχαίους ναούς, οι οποίοι σημειωτέον είχαν ΗΔΗ κατεστραφή (Γότθοι), ή εγκαταλειφθή απο τους ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ. Δεν υπήρχε άλλωστε και τότε η ιδέα της μουσειακής συντήρησης, ούτε και το... κόψιμο εισητητρίων για το Μπενάκη.

4. Οι αρχαίοι Έλληνες έκτιζαν και οι ίδιοι πάνω σε παλαιότερους ναούς τους, όπως και οι χριστιανοί πάνω σε παλαιότερους ναούς τους.

ellinorthodoxos είπε...

Ποιοί πρέπει να αποκαλούνται Έλληνες;

Με τη λογική σου ΟΜΩΣ, Έλληνες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ και τα 8-9 εκατομμύρια που ζούν στη χώρα μας Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Και αν είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ οι εθνικοί, τοτε σε ποιά ομάδα αυτοί θα ανήκουν; Στην ομάδα του Ρασσιά, της Πέππα, του Κεραμυδά, του Φουράκη, του Φραγκούλη, του Μαρίνη; Όλοι οι προαναφερθέντες αρχαιολάτρες δε τα έχουν καλά μεταξύ τους. Οπότε ποιοί είναι οι πραγματικοί Ελληνες;

Αλήθεια είναι ότι για ΚΑΠΟΙΟΥΣ καλόγερους έχουν ακουστεί και αναφερθεί ΚΑΠΟΙΑ περιστατικά σεξουαλικών διαστροφών. Αλλά δεν είναι τα πράγματα τόσο τραγικά΄, όπως τα παρουσιάζεις, ώστε να ΑΧΡΗΣΤΕΥΘΕΙ όλως ο Άθως. Θα έπρεπε, δε να σε ενδιαφέρει γιατί δεν αναφέρονται τα ΚΑΛΑ που κάνουν οι μοναχοί, αλλά οι ΣΚΑΝΔΑΛΟΘΗΡΙΚΕΣ εφημερίδες προβάλλουν, πολλές φορές και ψευδείς ειδήσεις.

Άλλωστε οι μοναχοί ΑΝΘΡΩΠΟΙ κανονικοί είναι, δε γίνονται άγιοι με το που πατούν το πόδι τους στο Άγιο Όρος, ή σε οποιαδήποτε άλλη μοναστική κοινότητα. Η θέωση αποκτάται ξεκάθαρα ΒΑΘΜΙΔΩΤΑ, ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΑ σιγά-σιγά που λένε. Άνθρωποι είναι, έχουν ακι αυτοί τα πάθη τους. Όμως βέβαια, ίοταν αυτό γίνεται, δεν αναφέρονται περιστατικά μοιχείας των ιερέων αλλά μόνον παιδεραστίας. Αυτό μας θυμίζει το Γκέμπελς που είχε την ίδια πρακτικήκατά της Εκκλησίας.

Μου ανέφερες επείσης και τον ΚΟΣΜΟ που το έχει τάχα τούμπανο. Ο κόσμος θα είναι ο κριτής; ή μήπως ο κόσμος, στη δίκη του ζωή, δεν κάνει άλλες ανωμαλίες και σεξουαλικές πατρεκτροπές (όχι παιδεραστία, ή ομοφυλοφιλία)ακόμη και με τους/τις συζύγους τους. Αν αυτοί κάνουν αισχρότητες και χυδαιότητες αναμεταξύ τους με τι ΣΤΟΜΑ θα κρίνουν τον κλήρο, ή τους μοναχούς. Δε τους πέφτει κανένας απολύτως λόγος. Διότι το νά γίνεται κάποιος κριτής μοιάζει σαν αυτόν που είπε ο ΧΡΙΣΤΟΣ, που είχε δοκάρι στα ματια του, και προσπαθούσε να βγάλει την αγκίδα απο το μάτι του αδερφού του!

Άλλωστε δεν είναι το ίδιο μία Πίστη να έχει κάποιους πιστούς που έχουν παρεκτραπεί, απο τα να έχει τους ίδιους της τους ''ΘΕΟΥΣ'' να κάνουν τα χίλια δυο αίσχη με ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΕΣ, ΣΤΟΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΦΙΛΙΕΣ. Ο νοών νοείτω

Ότι και νά κάνω, ότι και να πώ, είμαι σίγουρος, πως ΟΥΔΕΙΣ δε μπορεί να μπει μέσα στο άγιο Όρος και να ξυρίσει τους μοναχούς, επειδή, έτσι ρε αδερφέ, ακούστηκαν ότι απο τα συνάφια τους είχαν παιδεραστές και ομοφυλόφιλους... Σα να μπεί στο σπίτι του ηλεκτρολόγου και να το βγάλει άχρηστο επειδή ακούστηκε πως οι ηλεκτρολόγοι κάνουν απάτες, και μας λένε ότι πρέπει να αλλάξει όλο το ντουί αντί για μία μόνον λαμπα. Η ίδια λογική είναι, και είναι πράγματι λογική.

Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟΝ ΒΑΛΕΤΩ



Σημείωση: Δεν είμαι ρασοφόρος

RODERIKOS είπε...

Η Π. ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΕΒΡΑΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙΣ ΑΣΠΑΣΤΕΙ.

ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΩΣ ΕΙΔΙΚΑ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΦΗΚΕ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.

ΟΙ Χ.Ο. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 8-9 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ 3,5 ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ.
ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ Χ.Ο.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ.
ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΤΟΥ.
Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΑΙΤΟ ΓΝΩΣΤΟ...ΠΗΔΑΛΙΟ.

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. " ΜΕ ΕΙΔΑΤΕ ΠΕΙΝΩΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΨΩΝΤΑ...."
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ "ΑΓΙΩΝ" ΠΑΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ
ΤΑ...ΠΡΟΒΑΤΑ...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡ' ΟΛΙΓΟΝ ΡΑΣΟΦΟΡΟΣ!

ellinorthodoxos είπε...

Πώς φαίνεται ότι δε ξέρεις τίποτα για το Χριστιανισμό! Η Π.Δ δεν αναφέρεται μόνον στη Δημιουργία, αλλά ΚΑΙ στη Δημιουργία του κόσμου. Άν θέλεις να μάθεις για το αν η Π.Δ είναι αντιγραφή ή μυθολογία δες εδώ: http://www.arhaioplixia.org/arhaioplixia4.html#9.

Ποια πλευρά καταστράφηκε απο χριστιανούς. Μήπως οι χριστιανοί αυτοί ήσαν αγγλικανοί ή τίποτε άλλο; Η μήπως δεν είδατε στην τηλεόραση ότι στα εγκείνεια ήσαν και ιερείς. Άν γινόταν εγκαίνεια ενός βυζαντινοπυ μουσείου, ποιός παγανιστής, ή αρχαιολάτρης θα πήγαινε σε αυτά, αναγνωρίζοντας την πολιτισμική προσφορά του Βυζαντίου στην Ιστορία μας; Και ρωτάω, τώρα ποιός θέελει την εχθρότητα μεταξύ του Χριστανισμού και του Ελληνισμού;

Εδώ όμως μπερδεύεις τα πράγματα. Δεν είναι οι Ορθόδοξοι που δεν έβαλαν υπογραφή για το θέμα των ταυτοτήτων 'κάτι'άλλο με αυτούς που δεν έβαλαν. Και οι ΄δυο είναι ορθόδοξοι. Εσύ κρίενςι τους Ορθοδόξους απο το αν έβαλαν την υπογραφή τους μια συγκεκριμένη ιστορική στιγμή. Δηλαδή, άν είχαμε ακόμη το δωδεκάθεο, και γινόταν αυτό το θέμα με τις ταυτότητες και μεγάλο ποσοστό εθνικ'΄ων δεν έβαζαν υπογραφές, αυτό τι σημαίνει ότι δεν πίστευουν στο Δία ή την Ήρα;

Εκτός απο το να σε βαπτίσουν, χωρίς αν σε ρωτήσουν αν προτιμάς κρεμόσουπα ή σουβλάκι, σε τάιζαν ότι ήθελαν, σε έφεραν στον κόσμο χωρίς να σε ρωτήσουν, σε έκαναν εμβόλιο χωρίς να σε ρωτήσουν, αλλα πόνεσες, σε έβαζαν για ύπνο χωρίς να σε ρωτήσουν κ.τ.λ. Άλλωστε το βάπτισμα δεν είναι δεσμευτικό.

ellinorthodoxos είπε...

Όσον αφορά τη σεξουαλικότητα. Είναι παράνομο κάποιος μοναχός να είναι ομοφυλόφιλος; Αφου΄υποτιμάς το Πηδάλιο που ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την ομοφυλοφιλία τότε ΒΓΑΖΕΙΣ τον εκκλησιαστικο κανονισμό και αφήνεις μόνον τον πολιτειακό. Αφού λοιπόν υποτιμάς το Πηδάλιο, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΜΟΙ οι ομοφυλόφιλοι μοναχοί. Είδες που οδηγεί η λογική σου; Ή μήπως αυτό δεν το κάνουν κάποιοι μοναχοί ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ; Ή μήπως είναι παράνομη πράξη η ομοφυλοφιλία; Άν θες να δεις γιατί αυτά που κάνουν τα ζευγάρια πέρα απο το τεκνογονικό σεξ είναι παρεκτροπές και ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΙΚΗ ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.apologitis.com/gr/ancient/erotas.htm.

Ας έρθουμε τώρα και στο ζουμί. Όλοι οι 'ορθολογιστές' και οι '΄συγχρονα' σκεπτόμενοι (!) μας λένε Α, ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΟΥΤΕ ΠΣΙΤΗ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΟ ΠΕ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ, ΑΠΛΑ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ! Αλλά εδώ αναδύεται ξεκάθαρα η ΤΕΡΑΤΩΔΗΣ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ για τις γραφές και για τα Λόγια του Ιησού Χριστού. Τί είχε πει ο Χριστός: Στη Βασιλεία του Θεού θα μπει όποιος ΑΓΑΠΑΕΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΘΕΟ και ΑΓΑΠΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ. Δύο, λοιπόν είναι οι προύποθέσεις, όσο και αν θέλουν οι εξυπνάκηδες να μας προτρέπουν να κάνουμε το καλό και ας μη λατρύουμε κανέναν Θεό!

ellinorthodoxos είπε...

Και αν είναι βλακείες αυτά που λέει ο Απόστολος Παύλος, και διαφέρουν απο τη Διδαχή του Χριστού τότε γιατί ο δεύτερος του εμφανίστηκε σε όραμα; Απο διώκτης τελικα ο Απόστολος Παύλος, απο διώκτης του Χριστού Θεου και της Εκκλησίας Του έγινε ο μετα Θεόν Θεός!

Όσο για τη 'δήθεν'ΕΚΚΛΗΣΙΑ δες εδώ: Ματθαίος 16, 18

Όσο για τα πρόβατα... |Χαίρε αυλή ΛΟΓΙΚΩΝ προβάτων| Χαιρετισμοί της Θεοτόκου.

RODERIKOS είπε...

ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ.
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΓΡΙΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΑΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.
ΟΛΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.
ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ...

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΝΩ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ Π. ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ.ΦΥΣΙΚΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΝΟΗΣΙΩΝ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ(Δεν σου βαζω παραπομπες διοτι τα ξερεις).

ΤΟ ΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΠΡΑΞΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ.
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. Η ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ "ΔΙΑΒΑΖΑΝ",
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΑ ΠΙΟ ΤΡΕΛΛΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ.
ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥΣ ΧΕΡΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ.
ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΗΧΗΣΗ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ
ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ...
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΕ ΑΝΟΗΤΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΟΠΩΣ Η ΒΛΑΚΩΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ-ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑΣ...
ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΥΣ, ΝΑ ΨΑΛΛΕΤΕ ΨΑΛΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΒΡΑΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ.
Η' ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Κ Α ΣΤΗ
ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΘΟΥΚΙΔΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ.
ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ellinorthodoxos είπε...

Πολύ λυπάμαι, αλλά βρίσκεσαι σε παροξυσμό, αφού πρώτα έχεις βρεθεί σε αδιέξοδο.

Τό μεγαλύτερο ψέμα, απο αυτά που είπες ανάμεσα στο διάλογό μας είναι αυτό: ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ. αφού είναι ξεκάθαρο και στον πιο ανενημέρωτο ότι δεν έχεις ΙΔΕΑ απο τον Εκκλησιαστικο λόγο και γενικότερα ότι αφορά τη Θεολογία.

Εκτός απο αυτό, γίνεσαι και αχάριστος, αφού υποτιμάς και την τρίτη ηλικία, ενω θα έπρεπε να ξέρεις ότι και την ελευθερία μας ακόμη στην τρίτη ηλικία τη χρωστάμε. Μία λαϊκή παροιμία λέει: αν δεν έχεις γέρο δωσε και αγόρασε! Όσο για τους νέους σε πληροφορώ ότι η Ελλάδα μας είναι η δεύτερη μετά την Πορτογαλία χώρα στην πίστη, και ότι το μεγαλύτερο ποσσοτό των νέων της νηστεύει,όποτε αυτό ορίζεται απο την ορθοδοξία.

Και βέβαια εσείς οι 'ορθολογιστές', οι αρχαιολάτρες και οι αμφισβητίες αναφέρεστε στις δήθεν πορνογραφίες της Παλαιάς Διαθήκης, ενώ θα έπρεπε να ξέρετε ότι οι χειρότερες καταστάσεις αμοραλισμού έχουν εμπνευστεί απο τα δικά σας μυαλά. Αποκρύβετε άλλα εδάφια της Π.Δ, και σημειώνετε και βροντοφωνάζετε αυτά που σας συμφέρουν, δηλαδή ιστορίες απλών ανθρώπων, που είχαν και αυτοί πάθη, ή όπου έκαναν πράξεις που ούτε οι ίδιοι γνώριζαν, οι οποίο στο τέλος ΜΕΤΑΝΟΟΥΣΑΝ ΠΙΚΡΑ. Αλλά που να καταλάβεις τη ΜΕΤΑΝΟΙΑ, αφού αρκείσαι στο να κατασυκοφαντείς τα πρόσωπα της Π.Δ για την προηγούμενη ζωή τους και να μην αναφέρεις τίποτε απολύτως για την μετεπειτα ζωή τους που έχει διαποτισθεί απο τη ΜΕΤΑΝΟΙΑ τους που συνοδεύτηκε με πολλά κλάματα. Ο Γκέμπελς κρίμα που δεν είναι στη ζωή, για να ζηλέψει τις μεθόδους με τις οποίες συκοφαντήτε τους πάντες που έχουν σχέση με την Πίστη μας.

Μετα μου τσαμπουνάς τα δηθεν εγκλήματα. Πές μου μια ιδεολογία, μία θρησκεία, μία πίστη που να μην έχει διαπραξει, άλλοτε πολλά, άλλοτε λίγα και άλλοτε ελάχιστα εγκλήματα. Στο Χριστιανισμό (Ορθοδοξία) όμως δεν έχουμε καμμία σχέση με τα εγκλήματα που μας αποδίδουν οι εχθροί μας. Άν αναφέρεσαι στα εγκλήματατου Παπισμού θα ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ μαζί σου και θα τα παραδεχτώ, αφού δεν έχει καμμία σχέση η ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΛΑΤΙΝΩΝ με την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Άν θες να δείς για τα 'εγκλήματα' του Χριστιανισμού δες εδώ:
http://www.tektonics.org/af/crimeline.htm

ellinorthodoxos είπε...

Ωστόσο όταν σας λιγοστεύουν και τα τελευταία σαθρά σας επιχειρήματα αναφέρεστε στα 'εκλήματα' του Χριστιανσιμού, τη γνωστή σας καραμέλα. Ομοιόνεστε απολύτως με τα ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ του Πασοκ, σύμφωνα με το σποτ της Νδ. Μα άν ο Χριστιανισμός αποτελούταν απο αγγέλους επίγειους, χωρίς καμμία ροπή προς την ανθρώπινη αμαρτωλή φύση τότε τα λόγια σου θα είχαν κάποια βάση.Αλλά αποτελείται απο ανθρώπους...

Ελλάς Ελλήνων Χριστιανων:

Αν δε μπορεί να αναστηθεί, κατά τη γνώμη σου, η Ελλάδα που οι Έλληνες της είναι οι Χριστιανοι Ορθόδοξοι, ποιά κατά τη γνώμη σου μπορεί να αναστηθεί; Η Ελλάς Ελλήνων Δωδεκαθεϊστών; ή Αρχαιολατρών. Ανθρώπων που προσπαθούν να αναστήσουν ΝΕΚΡΕΣ θρησκείες, που το περιεχόμενό τους θεωρούταν άξιο γέλωτος πολύ πριν έρθει ο Χριστός στη γη απο τους ίδιους τους φιλοσόφους( βλ. Αριστοτέλης, Πλάτων, Δημόκριτος κ.λ.π);

Μάλιστά ρίχνεις και το... φαρμάκι σου για το Μακαριστό κυρό Χριστόδουλο, ότι τάχα ήταν χουντικός. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ. Πώς κατηγορείς το Χριστόδουλο, ώς χουντικό, την ίδια ώρα που υποστηρίζεις αυτά που ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ; Ο Αδόφλος ΧΙΤΛΕΡ πίστευε πως ο Χριστιανισμός είναι ένα ιουδαϊκό κατασκέυασμα, και εικονιζόταν και με μεσσιανικά χαρακτηριστικά σε προπαγανδιστικές του αφίσες. Ξέρεις ότι επι ΝΑΖΙ είχε ιδρυθεί η Ναζιστική ομάδα ΔΗΘΕΝ Χριστιανών ΧΙΤΛΕΡΙΚΩΝ, οι λεγομενοι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, οι οποίοι ΑΠΕΡΡΙΠΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, θεωρώντας την ένα ιουδαϊκό παραμύθι (όπως εσύ) ; Με άλλα λόγια, ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!

Παρόλα αυτά εσύ καλείς τους Ορθοδόξος Χριστιανούς να υποκύψουν στα ΞΕΝΟΦΕΡΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ περί του να καταργηθούν τα πάντα που αφορούν στην ορθοδοξία; Συγγνώμη κιόλας αλλά είχες συναίσθηση του τι γράφεις εκείνη την ώρα; Ποιά χώρα θα σε άκουγε αν πήγαινες και της έλεγες, ενώ έχει αρχίσει ο πόλεμος, αυτή να πετάξει τα όπλα της; Τί καπετάνιος θα ήταν αυτός που θα του βύθιζαν το καράβι και αυτός θα έφευγε πρώτος απο αυτό; ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ. Αν σου έλεγα και εγώ να πετάξεις τα όπλα σου, τώρα που όλα τα πανεπιστήμια θεωρούν την Ελλάδα ένα τίποτα, που έκλεψε όλους τους προγενέστερους της λαούς, θα το έκανες; Βέβαια δεν παλεύεις για καμμία Ελλάδα, αλλά για τον παγανισμό. Και τα όπλα σας είναι νεροπίστολα. Ή δεν έχεις πονηρευτεί ότι όλα αυτά τα κάνουν ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ;

ellinorthodoxos είπε...

Τίς γιορτές μας, που για σένα είναι ανόητες, ενώ για μας κοσμοιστορικές και σημαντικότατες, δε θα τις σταματησουμε ποτέ να τις γιορτάσουμε επειδή εσύ και κάποιοι άλλοι απο την παρέα σου, τις θεωρούν ειδωλολατρίες, όταν ακολουθείς πιστά τις ιδέες και τις θεωρίες των ειδωλολατρών. Διάβασα και το άρθρο σου περι ειδωλολατρίας για το Δεκαπεντάυγουστο! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που με έκανες να καταλάβω ότι δεν ξέρεις ΤΙΠΟΤΑ για το τί είναι ειδωλολατρία, και μάλλον μου κάνεις για Προτεστάντη! Άλλωστε οι παγανιστές έχουν ιδιαίτρη αδυναμία στους προτεστάντες!

Μου ανέφερες στο προηγούμενό σου σχόλιο για τα λόγια του Χριστού, που ήταν το ΔΙΨΑΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΝΕΡΟ κ.ό.κ. Εγώ θα σου άναφέρω άλλα λόγια του Χριστού. Τα εξής: ΜΗ ΚΡΙΝΕΤΕ ΙΝΑ ΜΗ ΚΡΙΘΗΤΕ. Τι θέλω να πώ με αυτό; Ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΣΥ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΔΑΒΙΔ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΘΑΡΜΑ, ΚΑΘΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΞΕΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΤΙ ΔΕΝ ΕΣΥ Ο ΚΡΙΤΗΣ. Όμως ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑ Ο ΔΑΒΙΔ, ΚΑΙ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΣ ΕΠΤΑ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΚΛΗΡΑ; Άν δεν πιστεύεις στη ΜΕΤΑΝΟΙΑ είσαι χαμένος.

Όσο για τους ιστορικούς που θές να σου αναφέρω για τη ζωή του Χριστού,την ιστορική ΜΕΤΑ ΧΑΡΑΣ: Ωστόσο δεν είμαι ιστορικός για να κρίνω άν είναι του ύψους του Θουκυδίδη.

Θαλλός, έγραψε την Ιστορία της Ελλάδος
Μαρα Βαρ Σεραπίων, στωϊκός φιλόσοφος
Τάκιτος, γνωστότατος
Σουετώνιος, σπουδαίος ρωμαίος ιστορικός
Πλίνιος ο νεότερος, χαρακτηρισθείς και ο ''μέγιστος ιστορικός της Ρώμης''
Ιώσηπος
κ.ά

Αφού τα κατάφερα παρακαλώ.

Ανέφερες και τον Ηρόδοτο.
Αλλά ο Ηρόδοτος λεέι πώς ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΘΕΟΙ προέρχονται απο την Αίγυπτο πλήν ελαχίστων, και πως το αλφάβητο είναι φοινικικό, και πώς όλη η λατρεία του δωδεκαθέου έχει ανατολική και αιγυπτιακή προέλευση. Άν τα πιστεύεις και σύ αυτά, τότε ναι είναι μεγάλος ιστορικός.


Συγνώμη, αν σε κάποια σημεία ήμουν καυστικός και σε λύπησα, αλλά όπως λένε, θα πρέπει πριν κάποιος γράψει ή πεί κάτι, να σκέφτεται μέχρι και δεκα λεπτά πριν το κάνει. Και εσύ θα έπρενα είχες σκεφτεί...

RODERIKOS είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΑΠΛΩΣ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΗΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΕ ΑΘΛ. ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.
ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ
ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ , ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ.....

ΘΕΩΡΩ ΓΕΛΟΙΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.
ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΩ ΣΤΟ ΨΙΛΟ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙΣ ΠΩΣ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΣΙΝΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΑΥΤΟΠΡΩΣΩΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΤΙΣ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ.
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΛΟΙ. ΙΟΥΔΑΙΟΙ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
ΜΙΚΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ
ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΜΙΣΟΣ.
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΘΕΟΣ.
ΠΙΣΤΕΥΩ Σ ΕΝΑ ΘΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ
ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΣΕΙΣ
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ.
ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ.




ΑΝΤΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΚΡΗ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ.
ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΠΙΕΖΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Η ΝΥΧΤΑ....

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!

ellinorthodoxos είπε...

Όταν κάποιος πιστέυει σε ένα θεό δεν σημαίνει και ότι ο Θεός του ανήκει. Και εσύ πιστεύεις σε ένα θεό, αλλά σίγουρα δε σου ανήκει. Εσύ ανήκεις σε αυτόν. Καλο θα είναι όμως να μη διαχωρίζεις τους Έλληνες σε Κρητικούς, ή Μανιάτες, ή Μακεδόνες. Όλοι ανήκουμε στο ίδιο γένος και όλοι (Έλληνες και μη) έχουμε δικαίωμα να σκεπτόμαστε ελεύθερα, κάτι το οποίο είναι θεόσδοτο σύμφωνα με την Ορθοδοξία.

Μάλλον θέλεις να αναφερθείς στον Καζαντζάκη που δατύπωσε αυτά τα λόγια. Αλλά ο Καζαντζάκης διατύπωσε και αυτά τα λόγια:

«Οι Έλληνες είναι χοντροί, αναίσθητοι, πρόστυχοι... Ποτέ μου δεν τους μίσησα και δεν τους σιχάθηκα τόσο. Τι ντροπή να ανήκεις σε μία ράτσα ξεπεσμένη, ξεπλυμένη, φελάχα!»
(Απόσπασμα επιστολής Καζαντζάκη εις την πρώτην σύζυγόν του Γαλάτειαν)


Δε ξέρω αν είναι καλά να θεωρείς ότι όλες οι θρησκείες είναι γελοίες. Ένα όμως ξέρω ότι η Ορθοδοξία δεν είναι
θρησκεία. ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ, ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ είναι που θέλει να απαλλάξει τον άνθρωπο απο τη βαρέα νόσο της θρησκείας.

Ασφαλώς και δε μπορώ να σε πείσω για το αν ο Μωϋσής ανέβηκε και πήρε απο το Θεό τις Δέκα Εντολές, αλλά και αυτό δεν είναι πειστήριο πως δεν τις παρέλαβε! Άλλωστε και η ίδια η εΠΙΣΤΗμη ΠΡΩΤΑ στην ΠΙΣΤΗ βασίζεται. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι ΤΙΠΟΤΑ στον κοσμο δεν είναι πειστικο και τίποτε ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ Η ΝΑ ΛΕΧΤΕΙ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ. Υπάρχουν στα μαθηματικά π.χ τα αξιώματα, τα οποία είναι αναπόδεικτα.

Αλλά δεν πιστεύουμε όλοι μας το ίδιο. Π.χ για το Μωϋσή οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι είναι ένας προφήτης που μετα απο αυτόν ήρθε ο μεγαλύτερος των ''προφητών'', οι Ιουδαίοι, ότι είναι ο μεγάλος προφήτης που προφητεύει τον ερχομό του επερχόμενου, για αυτούς Μεσσία, και εμείς οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι ότι είναις ένας τον προφητών που προφήτευσε τον έρχομο του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού. Το γεγονός του ότι πιστεύουν πολλοί άνθρωποι στο ίδιο γεγονός δεν αναιρεί το ότι γεγονός ότι έχει σωστή θεώρηση σε μόνο μια μερίδα απο αυτούς. Άν γίνει ένα έγκλημα, άλλοι θα πιστεύουν για τα συμφέροντά τους ότι ήταν αυτοκτονία, άλλοι ότι τον σκότωσε ο Χ, και άλλοι ότι τον σκότωσε ο Ψ. Αλλά οι ιατροδικαστές άν ξέρουν πραγματικά ΄τι τον σκότωσε ο Ψ, τότε οι άλλοι θα το αμφισβτήσουν και θα πούν, για το συμφέρον τους ότι τον έφαγε ο Χ, ή ότι αυτοκτόνησε. Άλλα σωστοί είναι μόνο οι ιατροδικαστές, ή οι αυτόπτες μάρτυρες.

Υ.Γ Μίσος δεν τρέφουμε για κάνένα, μόνο για τις πράξεις και τις αιρέσεις, όχι για τους αιρετικούς.

Αφιερωμένο στη λεβεντογέννα Κρήτη:

Την πολυθαύμαστον Κρήτην τιμήσωμεν,
την εξανθήσασαν ώς άνθη τίμια,
τους νεομάρτυρες Χριστού πιστών τους θεορρήμονας
πλάνην γαρ κατήσχυναν, ώς Ποιμένες θεόφρονες
πίστιν δε Ορθόδοξον τοις πιστοις
εστερέωσαν, Γεράσιμος ο Πρόεδρος
Κρητης και πάντες οι αυτώ συμμαρτηρήσαντες.
(Απολυτίκιο Για τους κρητικούς μάρτυρες)

Καληνύχτα και απο μένα!