Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ


Για να μή ξεχνούμε τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ:


Τεύχος:1748


ΔΙΑΔΟΧΙΚΑΙ ΗΤΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΚΑΙ ΗΜΕΙΣ


Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΑΡ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ


Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Η ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ


ΡΕΣΙΤΑΛ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


ΝΑ ΑΝΚΛΗΘΗ Η ΝΑ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΣΘΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΔΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ


ΟΙ ΑΤΤΙΛΑΙ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΘΕΙΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΑΦΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ


ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ:Μία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ απο τις πολύ λίγες που γράφονται στην καθαρεύουσα και σύμφωνα με το πολυτονικό σύστημα γραφής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:Ο ΛΑ.Ο.Σ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 8 ΧΡΟΝΩΝ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ 1 ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ



Την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός διοργανώνει εκδήλωση στο κλειστό γήπεδο του Εσπέρου (Αριστοτέλους & Χαρ.Τρικούπη, πίσω από την Πάντειο) για να γιορτάσει τα 8 χρόνια δράσης του και τον 1 χρόνο στην Βουλή. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

HELLAS-ORTHODOXY:ΘΥΜΑΜΑΙ.....

''ΘΥΜΑΜΑΙ...τις ατελειωτες συζητησεις στο σχολειο,οταν ξεσπασε το θεμα με την ονομασια των Σκοπιων.Την εξαψη ολων των συμμαθητων μου,ακομα & των μη πολιτικοποιημενων & την αναγκη να κανουμε κατι για τη χωρα μας.Το θυμο μας που καποιοι,με την ανοχη των μεγαλων του κοσμου,μας εκλεβαν οσα δικαια μας ανηκαν επι χιλιαδες χρονια.

Θυμαμαι......την προετοιμασια για το συλλαλητηριο στο κεντρο του Πειραια.Για πρωτη φορα αισθανθηκαμε οτι χανουμε μαθημα επειδη επρεπε & χαιρομασταν οχι για το κενο,αλλα επειδη θα φωναζαμε για τη Μακεδονια μας.

Θυμαμαι......την πορεια ενος ολοκληρου σχολειου με ελληνικες σημαιες,πανο και συνθηματα.Τον κοσμο να βγαινει στα μπαλκονια,να μας χειροκροτει & οσοι μπορουσαν να ενωνονται μαζι μας,κατηφοριζοντας προς το κεντρο.

Θυμαμαι......το γαλανολευκο ποταμι που πλημμυριζει το Δημοτικο Θεατρο,την Πλατεια Κοραη απ'ολες τις μεριες του Πειραια.Τα πληθη που φτανουν μεχρι το Λιμανι,το Πασαλιμανι και τον Προφητη Ηλια.

Θυμαμαι......την εξεδρα που ειχε στηθει για να χορεψουν μακεδονικα συγκροτηματα & να βγαλουν τους καθιερωμενους λογους οι τοπικοι και εκκλησιαστικοι φορεις.Τον κοσμο που καθε λιγο και λιγακι διεκοπτε με συνθηματα & τραγουδια,αυθορμητα και χωρις "διοργανωτες".

Θυμαμαι......τους συμμαθητες μου,αλλους συνειδητοποιημενους,αλλους πανω στην αντιδραστικη εφηβεια,μαλλιαδες,χεβιμεταλαδες,κοριτσια ομορφα,νιατα γεματα πατριωτισμο,ακομα κι αν δεν ηξεραν τη σημασια των γεγονοτων.

Θυμαμαι......τον αδηλο ενθουσιασμο μας,κρατωντας την ελληνικη σημαια & προχωρωντας στον ηλιο χωρις να κουραζομαστε,παρα την ορθοστασια.Το πανηγυρικο κλιμα,αυθορμητο και πηγαιο,που δεν ειχε καμια σχεση με τους πανηγυρτζηδες των ευρωπαικων τροπαιων.

Θυμαμαι......τις εργασιες μας για την σχολικη εφημεριδα,με αφιερωμενα τευχη στη Μακεδονια μας & με τη συμμετοχη ολων,ακομα κι οσων δεν ειχαν την "αρρωστια" του γραψιματος απο τοτε.Ολα αυτα,υπαρχουν σα ζωντανες αναμνησεις,παρολο που εχουν περασει πανω απο 15 χρονια απο τοτε.Γυρνωντας στο σημερα,διαπιστωνουμε οτι οποιος τολμησει να κανει εστω ενα απο τα παραπανω,θα χαρακτηριστει το λιγοτερο "φασιστας","εθνικιστης" και αλλα τετοια γραφικα.Η σημερινη νεολαια,αποχαυνωμενη απο λαζοπουλους,κινητα,κομπιουτερ και σεξ,δε βρισκει χρονο ν'ασχοληθει με τετοια ζητηματα.Οσοι-λιγοι ειναι η αληθεια-συνειδητοποιημενοι υπαρχουν,μπαινουν στο περιθωριο & πλεον κανεις καθηγητης δεν τολμαει να μιλησει πατριωτικα στους μαθητες του (γιατι ο ρολος του σωστου δασκαλου ειναι και αυτος,οχι μονο ν'αραδιαζει την υλη & να φευγει),με το φοβο μην χαρακτηριστει "ρατσιστης" απο τους συνδικαλιστες & τους γονεις.Τοσο αλλαξαν τα πραγματα πια?Πού ειναι εκεινα τα συλλαλητηρια που γινονταν τοτε σ'ολη την Ελλαδα με τη συμμετοχη εκατομμυριων?Τωρα,οσοι τολμουν & βγαινουν στους δρομους φωναζοντας υπερ του Εθνους,χαρακτηριζονται "ακραιοι" & "γραφικοι".Χαθηκε η υπερηφανεια για την πατριδα μας,στο βωμο της δηθεν πολυπολιτισμικοτητας,ανοχης και "προοδου".Αφηστε μας καλυτερα να θυμομαστε εκεινα τα χρονια,οσοι τα ζησαμε.Και να ευχομαστε να ξαναγυρισουν,ακομα καλυτερα απο τοτε...''

ΑΠΟ:HELLAS-ORTHODOXY

ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΤΑΛΜΟΥΔ....




















ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ CERN ΣΤΑ ΓΑΛΛΟΕΛΒΕΤΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

Ξεκινάει αύριο το ιστορικό πείραμα στο CERN.
Η ιστορική έναρξη λειτουργίας του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC), που θα γίνει αύριο θα ανοίξει το δρόμο για σημαντικά βήματα στη Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων. Η επιστημονική κοινότητα δαπάνησε 8 δισεκατομμύρια δολάρια και 14 χρόνια για να κατασκευάσει τον επιταχυντή,καθιστώντας τον ως το ακριβότερο μηχάνημα που έχει κατασκευάσει ποτέ από τον άνθρωπο!Το φιλόδοξο πείραμα έχει πολλαπλούς στόχους:
- Αναζήτηση του μποζονίου Χιγκς, ενός θεωρητικού σωματιδίου, που μπορεί να εξηγήσει γιατί τα υπόλοιπα σωματίδια έχουν μάζα. Η επιβεβαίωση της ύπαρξης του μποζονίου Χιγκς θα συμπληρώσει τεράστιο κενό στη Θεωρία του Καθιερωμένου Προτύπου, που συνοψίζει τις γνώσεις μας για τα σωματίδια.
- Εξερεύνηση της Υπερσυμμετρίας, που εκτιμά ότι ολόκληρη κατηγορία σχετιζόμενων, αλλά πιο ογκωδών σωματιδίων, υπάρχει πέρα από εκείνα του Καθιερωμένου Προτύπου. Η Υπερσυμμετρία μπορεί να ερμηνεύσει μία από τις πλέον παράξενες ανακαλύψεις των τελευταίων ετών: ότι η ορατή ύλη αποτελεί ποσοστό μόλις 4% του Σύμπαντος. Η σκοτεινή ύλη (23%) και η σκοτεινή ενέργεια (73%) είναι τα συστατικά του υπόλοιπου Σύμπαντος. Μία δημοφιλής θεωρία υποστηρίζει ότι η σκοτεινή ύλη αποτελείται από υπερσυμμετρικά σωματίδια, υ ονομάζονται νετραλίνο.
- Εξέταση του μυστηρίου της ΥΛΗΣ και της ΑΝΤΙ-ΥΛΗΣ. Όταν η ενέργεια μετατρέπεται σε ύλη, παράγει σωματίδιο και ένα αντίγραφό του -που ονομάζεται αντι-σωματίδιο- και είναι αντίθετα φορτισμένο. Τα σωματίδια συγκρούονται με αντι-σωματίδια, εξουδετερώνουν το ένα το άλλο, σε μικρή λάμψη ενέργειας. Σύμφωνα με συμβατικές θεωρίες του Σύμπαντος, ύλη και αντι-ύλη πρέπει να βρίσκονται σε ποσοτική ισορροπία. Απορία προκαλεί, όμως, το γεγονός ότι η αντι-ύλη είναι τόσο σπάνια.
- Αναπαραγωγή των πρώτων στιγμών, μετά τη Μεγάλη Έκρηξη (Μπιγκ Μπανγκ) που δημιούργησε το Σύμπαν. Στα πρώιμα στάδιά της, η ύλη υπήρχε σε μορφή θερμής, πυκνής σούπας, που ονομάζουμε πλάσμα κουάρκ-γλιονίου. Καθώς η «σούπα» αυτή ψυχραινόταν, υπο-ατομικά σωματίδια κουάρκς ενώθηκαν για να δημιουργήσουν πρωτόνια και νετρόνια, αλλά και άλλα σύνθετα σωματίδια. Ο LHC θα προκαλέσει τη σύγκρουση βαρέων ιόντων, μεταξύ τους, δημιουργώντας στιγμιαία θερμοκρασίες 100.000 φορές υψηλότερες από εκείνη του πυρήνα του Ήλιου, απελευθερώνοντας με τον τρόπο αυτά τα κουάρκς από τα «δεσμά» τους. Οι ερευνητές θα μπορούν έτσι να δουν πώς τα απελευθερωμένα κουάρκς συνδυάζονται για να δημιουργήσουν την ύλη.

Zαλιστήκατε..;


ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ CHEMTRAILS;


Σημείωση:Μπορείτε να δείτε και άλλα τέτοια βίντεο στο κανάλι μου στο ΥοuTube geotroe

Ο ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΗΡΥΤΤΕΙ

Ο ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΗΡΥΤΤΕΙ

Ο ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΗΡΥΤΤΕΙ

Ο ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΗΡΥΤΤΕΙ

Ο ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΗΡΥΤΤΕΙ

Ο ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΗΡΥΤΤΕΙ

Ο ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΗΡΥΤΤΕΙ

ΣΠΑΝΙΕΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ


Παρακάτω βίντεο απο το YouTube με ομιλίες του Πατρός Παϊσίου:
















ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΥΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Ενα βρέφος ενός έτους έχασε τη ζωή του σε βρεφονηπιακό σταθμό στα 'Ανω Λιόσια . Οι υπεύθυνοι του σταθμού τάισαν το παιδί και το έβαλαν για ύπνο. Μετά από λίγο πήγαν το ξυπνήσουν αλλά το παιδί δεν αντέδρασε. Το μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 'Εχουν συλληφθεί οι υπέυθυνοι του σταθμού.

ΠΗΓΗ:ΤΡΟΚΤΙΚΟ

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ:Ο ΠΛΗΡΗΣ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ

Ο αφελληνισμός της Κύπρου και το χρέος του Εθνικιστικού Κινήματος





του Γιάννη Κουριαννίδη εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα» μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ.

Χριστόφιας και Ταλάτ στον δρόμο των δύο «συνιστώντων κρατών» στην Κύπρο.
Tο θέατρο του παραλόγου παίζεται στην Kύπρο μας μετά την «εκλογή» του Xριστόφια στο προεδρικό αξίωμα. O κομμουνιστής πρόεδρος κάνει ό,τι μπορεί για να γκρεμίσει και να εξαφανίσει όλα τα στηρίγματα του Eλληνισμού της μεγαλονήσου, ό,τι έχει δομηθεί δηλαδή με ιδιαίτερο κόπο, μετά την τουρκική εισβολή, σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο.
Tο πρόβλημα εισβολής και κατοχής μετουσιώνεται ραγδαία σε ενδοκοινοτική διαφορά. Tα ψηφίσματα του OHE, που δικαίωναν τον Eλληνισμό της Kύπρου και καταδίκαζαν το καθεστώς των κατεχομένων, πετιούνται στα σκουπίδια. O χειρότερος εφιάλτης του απελθόντος προέδρου Tάσσου Παπαδόπουλου, δείχνει να παίρνει σάρκα και οστά: O Xριστόφιας παρέλαβε κράτος και προσπαθεί να παραδώσει κοινότητα!
Στην προσπάθειά του αυτή, αμέριστη συμπαράσταση δέχεται από την «δεξιά» της Kύπρου, ενώ το σοσιαλιστικό κόμμα συμπαρατάσσεται με την Εκκλησία της Κύπρου, που εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της με τους χειρισμούς του «προέδρου». O παραλογισμός έχει και τις αντιστοιχίσεις του και στην ελλαδική πλευρά, αφού από το ελλαδικό YΠEΞ υπάρχει τουλάχιστον ανοχή (αν όχι στήριξη) της πολιτικής του «προέδρου», ενώ και από δεξιότερα ακούστηκαν δηλώσεις που δεν αμφισβητούν «τον πατριωτισμό του κ. Xριστόφια»!
Πέρα από την τραγική προοπτική που διαμορφώνεται για τον Kυπριακό αλλά και για τον σύνολο Eλληνισμό, με τις ενέργειες και πρωτοβουλίες του «προέδρου» και την στάση μερίδας των Eλλήνων πολιτικών, το όλο σκηνικό αποτυπώνει για άλλη μία φορά την πλήρη απαξίωση των σημειολογικών στεγανών μεταξύ «Δεξιάς» και «Αριστεράς». Tο φόβητρο της «κοινωνικά ανάλγητης Δεξιάς» κατέρρευσε με τα άκρως φιλοκαπιταλιστικά μέτρα της σημιτικής περιόδου του ΠAΣOK και τα ξεδιάντροπα ξεπουλήματα του εθνικού μας πλούτου (πρακτικές που απλά συνέχισε και οριστικοποίησε ολοκληρώνοντάς τες η NΔ).
Στην Kύπρο καταρρέει και η εικόνα της «εθνικώς σκεπτομένης Δεξιάς», που συνεχίζει την ίδια άθλια πρακτική της μετά την επαίσχυντη στήριξη του «σχεδίου Aνάν», αυτή την φορά με τον τζουτζέ της Xριστόφια, με στόχο την αποδόμηση του ελληνικού έθνους – κράτους της Kύπρου. Δεν διαφοροποιείται σε τίποτε επί της ουσίας, από την πρακτική της ελλαδίτικης «Αριστεράς», και τις θέσεις της για ενσωμάτωση των λαθρομεταναστών, που οδηγούν στην αποδόμηση του ελληνικού έθνους – κράτους της Eλλάδος.
Όσο πιο γρήγορα το ελληνικό εθνικιστικό κίνημα (ή, τέλος πάντων, ό,τι έχει απομείνει από αυτό οργανωτικά και σε επίπεδο προσωπικοτήτων) συνειδητοποιήσει ότι η εμμονή σε παρωχημένες διαχωριστικές πολιτικές γραμμές απλώς αναπαράγει και συντηρεί την ίδια ατέρμονη αντεθνική και αντιλαϊκή πρακτική των αστικών κυβερνήσεων του συρμού των τελευταίων δεκαετιών, τόσο το καλύτερο για το Έθνος και την Πατρίδα. H ανάγκη για την άμεση διατύπωση ενός καθαρού ιδεολογικο-πολιτικού λόγου, πάνω στον οποίο θα βαδίσει το κίνημα, με συνέπεια λόγου και πράξεων και υπευθυνότητα απέναντι στον λαό και την Πατρίδα, προβάλλει περισσότερο επιτακτική από ποτέ άλλοτε. Eιδικά στις μέρες μας, που η όποια προοπτική διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια, δείχνει να διολισθαίνει σε θέσεις και πρακτικές που κάθε άλλο παρά τιμούν τους εκπροσώπους της.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 4ης Σεπτεμβρίου 2008 της εφημερίδας Στόχος.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ:ΣΤΟΧΟΣ

Η...ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΩΝ!

Διαβάστε εδώ:
http://taxalia.blogspot.com/2008/09/blog-post_385.html

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ.


Μια απάντηση στο ''Ριζοσπάστη'' που μάλλον νομίζει οτι τα ξέρει όλα η' νομίζει οτι είναι σωστός σε όλα.


Στη σελίδα 12 της παρούσας έκδοσης του ''Ριζοσπάστη'' για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου διαβάζουμε:


''Στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, με ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ, δόθηκαν στη Μονή εκτάσεις - φιλέτα λαμβάνοντας το δημόσιο βοσκοτόπια και άλλες μηδαμινής αξίας.''


Καθώς:

''Αποτέλεσμα αυτών των περίεργων δοσοληψιών και των μεσιτικών πράξεων μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού δημοσίου, ήταν να ωφεληθεί το μοναστήρι του Αγίου Ορους σε βάρος του δημοσίου''(;)


''Οι παραχωρήσεις αφορούν εκτάσεις στη λίμνη Βιστωνίδα και τις όχθες της, τις νησίδες Παναγίας Παντανάσσης και Αγίου Νικολάου στη λίμνη Μπορού στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, καθώς και την ανταλλαγή εκτάσεων με Ολυμπιακά ακίνητα. Για τις εκτάσεις αυτές τα μέλη του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Εκτάσεων από το 1998 μέχρι το 2005 γνωμοδοτούσαν ότι ανήκουν στην κυριότητα της Μονής Βατοπεδίου. Αντίθετα, ακίνητα που υπάγονταν στο ελληνικό δημόσιο (εκτάσεις στο Κάτω Σούλι του Νομού Αττικής 3.031 στρεμμάτων) και μεταβιβάστηκαν στη Μονή Βατοπεδίιου υποεκτιμήθηκαν στο ευτελές ποσό του 1.470.676 ευρώ, ενώ η αντικειμενική τους αξία ήταν 9.993.264 ευρώ. Με τέτοιες μεθόδους περιήλθε στη Μονή Βατοπεδίου και Ολυμπιακό ακίνητο, το οποίο στη συνέχεια πουλήθηκε σε ιδιωτική επιχείρηση.''


Τέλος χαρακτηρίζει την απάντηση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου....προκλητική(!) γράφοντας:Στο μεταξύ η Μονή Βατοπεδίου σε μια προκλητική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκαν συνεχώς από το 1080 στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου», ενώ κάνει λόγο για «τους φιλανθρωπικούς της στόχους, από τους οποίους δε θα παρεκκλίνει ούτε κατ' ελάχιστον»!


Η απάντηση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου:


"Με μεγάλη αίσθηση ευθύνης απέναντι πρωτίστως στον Θρησκευόμενο ελληνικό λαό, αλλά και στην χιλιετή παρουσία της Ιεράς μας Μονής και προκειμένου να ακουστεί η αλήθεια σχετικά με το θέμα του Μετοχίου της Λίμνης Βιστωνίδας, σας γνωρίζουμε τα εξής:Η Λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις άνηκαν συνεχώς από το 1080 και μέχρι της μεταβιβάσεως αυτών στο Δημόσιο στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.Τα δικαιώματα της Μονής στηρίζοντας σε αποφάσεις Βυζαντινών αυτοκρατόρων τις...οποίες σεβάστηκαν οι Οθωμανοί και επιβεβαιώνονταν με πατριαρχικές αποφάσεις.Μετά την απελευθέρωση και συγκεκριμένα το 1924 εκδόθηκε νομικό διάταγμα, με το οποίο το Ελληνικό Δημόσιο αναγνώρισε τα δικαιώματα της Μονής και παραιτήθηκε από κάθε τυχόν αξιώσεις του επί της Λίμνης και για το λόγο αυτό η Μονή παραχώρησε στο Ελληνικό Δημόσιο 25.000 στρέμματα στην Χαλκιδική για την εγκατάσταση των προσφύγων.Σήμερα στην περιοχή αυτή είναι η πόλη των προσφύγων Ν. Τρίγλια.Το 1994 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθης αμφισβήτησε τα δικαιώματα της Μονής επί της νησίδας Αντά Μπουρού.Το θέμα ήλθε στο κατά νόμο Αρμόδιο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων, το οποίο με ομόφωνη απόφαση το 1998 αναγνώρισε τα δικαιώματα της Ιεράς Μονής.Ακολούθησαν και άλλες γνωμοδοτήσεις του ως άνω Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, οι οποίες έγιναν δεκτές με αντίστοιχες Υπουργικές Αποφάσεις (από το 1998 μέχρι και το 2004).Το 2000 με απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κρίθηκε υπέρ της Μονής και το θέμα της διαχείρισης της λίμνης Βιστωνίδας και έγινε αποδεκτή με Υπουργική απόφαση.Παρά τη δικαίωση της Μονής, δεν κατέστη δυνατή η έναρξη διαχείρισης της λίμνης λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από διάφορες παρεμβάσεις, μέχρις ότου το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο το 2004 αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος για επανεξέταση της υπόθεσης, η οποία έχει τελεσιδικήσει.Με την απόφαση αυτή αναγνωρίστηκαν για μια φορά ακόμη τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα της Ιεράς Μονής και δεν υπήρχε οποιοσδήποτε λόγος για τη συνέχιση οποιασδήποτε αντιδικίας.Μετά τα πιο πάνω τοπικοί παράγοντες δημιούργησαν προσκόμματα με τελική κατάληξη την έκδοση της υπ΄ αριθμ. 15/2004 ομόφωνης Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έγινε αποδεκτή από τον τότε αρμόδιο Υπουργό, βάσει της οποίας κινήθηκε νόμιμη διαδικασία ανταλλαγής της λίμνης και των παραλίμνιων εκτάσεων με εκτάσεις του Δημοσίου, γιατί κρίθηκε από το Δημόσιο ότι δεν ήταν δυνατή η καταβολή στην Μονή οικονομικού ανταλλάγματος.Έτσι ιστορείται με απολύτως νόμιμα και διαφανή στοιχεία το όλο θέμα, που ανάγκασε την Ιερά Μονή συνεπεία των διαφόρων δημοσιευμάτων να προβεί στην παρούσα ανακοίνωση:Τέλος, είμαστε αναγκασμένοι να αναφερθούμε στις υπ΄αριθμ. ΑΒΜ: Ω07/57 και ΑΒΜ: Ω08/22 διατάξεις του κου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, οι οποίες εξεδόθησαν συνεπεία ανωνύμων καταγγελιών, δημοσιευμάτων, αλλά και συγκεκριμένης καταγγελίας που αφορούν την νομιμότητα της όλης διαδικασίας σχετικά με τα δικαιώματα της Μονής επί της λίμνης Βιστωνίδας, τις εκτιμήσεις των ακινήτων, το χαρακτήρα των εκτάσεων και της ανταλλαγής των ακινήτων.Με τις εισαγγελικές αυτές διατάξεις, οι οποίες ενεκρίθησαν με τις υπ΄ αριθμ. 15.192/2008 και 6.225/2008 πράξεις του κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών στον οποίο υπεβλήθησαν, δεν διαπιστώθηκε τίποτα μεμπτό και τέθηκαν στο αρχείο κατ΄ άρθρο 43 ΚΠΔ. Πρέπει να τονισθεί ότι το Βατοπαίδι έγινε κοινόβιο το 1990 και κλήθηκε να αναστηλώσει τα 35.000 τετρ. μέτρα του κτιριακού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής που χρονολογείται από το 10ο αιώνα, έχει την ευθύνη για την αναστήλωση ιερών σκητών και κελιών άλλα 30.000 τετρ. μέτρα.Επίσης να συντηρήσει και διασώσει τα ανεκτίμητης πολιτιστικής και ιστορικής αξίας κειμήλια, την συντήρηση και ανάδειξη του ιστορικού περιβάλλοντος χώρου της Μονής, την παροχή δωρεάν φιλοξενίας και σίτισης 25.000 επισκεπτών κατ΄ έτος.Αφιέμεθα στην κρίση και στην μαρτυρία όσων γνωρίζουν το έργο μας η μας έχουν επισκεφθεί και προσκαλούμε όσους επιθυμούν να επισκεφθούν την Ιερά μας Μονή για να διαπιστώσουν το έργο που επιτελείται.Με την βοήθεια του Θεού συνεχίζουμε σιωπηρώς την παράδοση της προσφοράς μας στην Ορθοδοξία και το Έθνος μας, που διαρκεί πάνω από 1.000 χρόνια.Γνωρίζουμε ότι ο μοναχισμός απαιτεί θυσία και προσφορά και πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι και για τα δύο.Ευχόμεθα να σταματήσει ο θόρυβος, που τόσο πικραίνει τους πιστούς, αλλά ιδιαίτερα εμάς, γιατί μας αποσπά από τα πνευματικά μας καθήκοντα.


Όχι...για να ξέρουμε τι λέμε.....

''ΟΕΜ ΡΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ''



''Εμείς οι ΟΕΜίτες ειμαστε μαθητές που έχουμε θρησκευτικη και εθνικη συνείδηση.έχοντας αυτά τα 2 στοιχεία είμαστε οι αυριανοί εφιάλτες της Νέας τάξης πργμάτων και γενικότερα της παγκοσμιοποίησης.Όταν οι άλλοι εθνικιστές έχουν εσωκοματικές διαμάχες εμείς παρευρισκόμαστε σε όλες τις εκδηλώσεις και πορείες.Ο Πυρηνας Μαγνησίας ευχεται καλους αγωνες και στους άλλους πυρήνες.Οι πυρηνες που έχουν μπλοκ ειναι η εξής:



ΠΥΡΗΝΑΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ http://oem-pyrhnas-b-ellados.blogspot.com/


ΠΥΡΗΝΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ http://oem-pyrhnas-karditsas.blogspot.com/


ΠΥΡΗΝΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ http://oem-pyrhnas-hlioypolis.blogspot.com/


ΠΥΡΗΝΑΣ ΕΒΡΟΥ http://oem-pyrhnas-ebrou.blogspot.com/


ΠΥΡΗΝΑΣ ΞΑΝΘΗΣ http://oem-pyr-xanthis.blogspot.com/


ΠΥΡΗΝΑΣ ΡΟΔΟΥ http://ethnikiamyna.blogspot.com/ (περιλαμβανει και ανένταχτους εθνικιστές)



ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΟΕΜ