Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Ο ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ... ΡΩΤΑΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ!

Σε παλαιότερη ανάρτηση μας είχαμε δημοσιεύσει στο παρόν ιστολόγιο την εμφάνιση του δήθεν... απομυθοποιητή του νεοπαγανισμού Μιχάλη Καλόπουλου στην εκπομπή του Αυτιά '' Καλημέρα σας'' με θέμα το Άγιο φως.







Όμως ο Καλόπουλος, όπως φαίνεται... παρεξήγηθηκε απο αυτήν την ανάρτηση και είπε να δώσει και αυτός μια απάντηση (η οποία έχει ήδη απαντηθεί απο εμένα καιρό πριν, απο τα γνωστά copy- paste των παγανιστών) μέσω της προσφιλούς του ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΚΗΣ ιστοσελίδας ''Επανελληνισμός''.




Οι ερωτήσεις που μας υπέβαλλε απο αυτην την ιστοσελίδα, εξ αφορμής της δημοσιεύσεώς μας, ήταν οι εξής:



Περί της ουσίας κανένα σχόλιο;



Περι.... της ουσίας ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ τα σχολια...



Γιατι επι αιώνες κρύβατε το γεγονός της αναμμένης κανδήλας μέσα στο κουβούκλιο;



Αγαπητέ κ. Καλόπουλε, φαίνεται ότι δεν είστε καλός ερευνητής, διότι αν πράγματι είστε θα ψάχνατε και σε καμμιά εγκυκλοπαίδεια, για το θέμα της ακοίμητης κανδήλας που το κάνατε λάβαρο για να υποστηρίζετε τις άξιες γέλωτος απόψεις σας. Ιδού, λοιπόν τι γράφει η Βικιπαίδεια:''Πριν από την είσοδο του Πατριάρχη ο Σκευοφύλακας του Ιερού Ναού φέρει την ακοίμητο κανδήλα, σβηστή εκείνη την ημέρα, για να αναφτεί με το Άγιο Φως.'' Το διαβάσατε αυτό κ. Καλόπουλε; Η ΑΚΟΙΜΗΤΗ ΚΑΝΔΗΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΒΗΣΤΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΤΕΊ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ. Δε το λέμε εμείς, η Βικιπαίδεια...



Γιατί πλεον δεν το παραδέχεστε το αιώνιο αυτό ψέμα δημοσίως;



Γιατί πολύ απλά κ. Καλόπουλε δεν είναι ψέμα... Μήπως θέλετε εμείς να αντιπαραθέσουμε την ερώτηση προς εσάς κάτι που δε σας συμφέρει; Εσείς γιατί δεν ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ ΤΟ ΤΙ ΕΙΣΤΕ; Πείτε στο λαό, γράψτε το στις ιστοσελίδες σας: ΕΙΣΤΕ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΗΣ, ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ Η' ΑΘΕΟΣ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΗΣ, ΑΡΝΗΤΗΣ Η ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΗΣ ΠΑΝΩ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Παραδεχτείτε λοιπόν τι είστε και αφήστε το Άγιο Φως...



Γιατί ψάχνετε για σπίρτα τον Πατριάρχη πριν μπει μέσα... αφού μέσα(στο κουβούκλιο), έχει όση φωτια θέλει απο την ακοίμητη κανδήλα:



Απαντήσαμε προηγουμένως.





Γιατι με επίσημη επιστολή σας δεν ρωτάτε το κεφάλι της Ορθοδοξίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο... αν πιστεύει στο θαύμα του Αγίου Φωτός.



κ. Καλόπουλε, προσέξτε τι γράφετε! Κεφάλι της Ορθοδοξίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ. Είδατε πως φαίνεται η ΑΓΝΟΙΑ σας για την πίστη μας;. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ απολύτως λόγος να τεθεί τέτοιο ερώτημα στον Οικουμενικό Πατριάρχη...Ούδεποτε,ο ίδιος αρνήθηκε το θαύμα, και ουδέποτε έθεσε ζήτημα αμφισβητησης του θάυματος.Όλο αυτό είναι ένα παραμύθι και μια παρεξήγηση,απο έναν ιερέα του πατριαρχείου, με το οποίο δε συμφώνησε η Α.Θ.Π κ.κ. Βαρθολομαίος. Δεν έχει νόημα να του στείλουμε εμεις (ποιοί εμείς, όλοι είμαστε ένα) αλλά ΕΣΕΙΣ, διότι δεν αφισβητούμε εμεις για τα πιστεύω του Πατριάρχη, αλλά ΕΣΕΙΣ... Τα πράγματα είναι απλά!





Γιατί ο παπα-Μεταλληνός είπε ότι ''αν είχε πίστη ο Πατριάρχης (π.χ ο κλέφτης ειρηναίος;!) γίνεται το θαύμα, αν όχι χρησιμοποιεί την ακοίμητο (αναμμένη δηλαδή) κανδήλα;



Ο πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ, αλλά αυτήν τη δήλωση του, την έχω υπ'όψιν μου, την οποία, όπως και τα βιβλία του, την έχετε μεταφέρει όπως εσείς θα θέλατε. Η απάντηση για τον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό βρίσκεται εδώ, σχετικά με την πίστη του για το Θαύμα του Αγίου Φωτός:http://www.oodegr.com/oode/asynithista/thavmata/agio_fws_skepseis1.htm



Και πως θα ξέρουμε ποιά χρονιά έχει την πίστη και τη χάρη;



Ο δικός μας ο Θεός δεν είναι κληρικαλιστής, και ούτε περιμένει την πίστη απο τον Πατριάρχη για να δώσει το Θαύμα Του και να αποδείξει πως είναι ζωντανός και πως είναι ΜΑΖΙ ΜΑΣ. Αν δέν έχει πίστη ο Πατριάρχης (αποδείξτε μου ότι δεν έχει πίστη) θα έχουν οι πιστοί. Ο Θεός, δε, δίνει το άκτιστό (για αυτό δε συνεπάγεται ειδωλολατρία) φως του στον Πατριάρχη αλλά και ΜΕΣΩ του Πατριάρχη στο πλήρωμα της Εκκλησίας Του.



Όσο για τον... κλέφτη Ειρηναίο δείτε εδώ λιγάκι: Ματθαίος, 7, 1, Ρωμαίους, 2, 1



Είναι αιρετικός ο παπά-Μεταλληνός;



Είναι αιρετικός ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος;



Μέχρι στιγμής έχουμε ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι οι μόνοι αιρετικοί είστε εσείς και κανείς Μεταλληνός, ο νοων νοείτω...



Άν ο ίδιος ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως αμφισβητεί το άγιο φως γιατί κατηγορείτε τους αμφισβητίες;



Περί του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και της αμφισβητησής του περι του αγίου Φωτός απαντήσαμε άνωθι. Τώρα για το ''αμφισβητίες'', ας αφήσουμε τα σχόλια να τα κάνουν οι πραγματικοί αμερόληπτοι και όχι δήθεν ερευνητές τύπου Καλόπουλου, και... ''συνδέσμου'' απομυθοποιητών. Εσάς δε σας είδαμε ποτέ να αμφισβητήτε κάτι για την πίστη των αρχαίων Ελλήνων και τη θρησκεία τους, ούτε για κάποια άλλη θρησκεία, αλλά μόνο για το Χριστιανισμό. Και δεν είστε αμφισβητίες, είστε αρνητές, αυτός είναι ο σωστός χαρακτηρισμός σας, ή πιο μετριοπαθώς αμφισβητίες μόνον του Χριστιανισμού. Περιφέρεστε και στις τηλεοράσεις και μας ενημερώνετε ότι είστε πρόεδρος των... Σκεπτικιστών. Μονομερή σκεπτικισμό πρώτη φορά βλέπουμε (μάλλον έχουμε δει και άλλες...). Ενώ συγγράφετε μαζί με μία άλλη πλειάδα συγγραφέων βιβλία τύπου ''Η Αναβίωση της Αρχαίας Ελληνικής θρησκείας'', δηλώνετε σκεπτικιστής και αμφισβητίας και... άθεος!




Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος κ. Καλόπουλε;



Αποφασίστε πρώτα μεταξύ σας πιοί απο σας πιστεύετε και ποιοί όχι και μετά τα ξαναλέμε.



Εμείς (οι Ορθόδοξοι) τα έχουμε καλά και με τις συνειδήσεις μας, και με τους αδελφούς μας. Εσείς μας τα έχετε μπερδέψει λιγάκι(;) με το τί είστε. Άθεος, παγανιστής, χιλιαστής... Τί είστε τέλως πάντων; Μάλλον βρίσκετε τόπο για να αναπαυθείτε στους... ώμους των παγανιστών και λατρών του πολυθεϊσμού, για να έχετε έτσι μία δίοδο για να περνάτε τα αντιχριστιανικά σας μυνήματα (και όχι σκεπτικιστικά, που είναι δικαιολογίες για ηλιθίους, που μάλλον για ηλιθίους μας περνάτε)...



Αλήθεια αφού ο Καλόπουλος είναι ψεύτης, γιατί δεν απαντάτε στις ερωτήσεις του;



Εφόσον η μη απάντηση στις ερωτήσεις του κ. Καλόπουλου, τον καθιστά αληθή, τότε η απάντηση σε αυτές τί τον καθιστά, ψεύτη; Άρα λοιπόν ''σείς είπατε'' και όχι εμείς...



Βεβαίως δε θα παραλείψουμε να αναφερθούμε και στα σχόλια που έγραψαν οι... διαδυκτιακοί ''φίλοι'' του Καλόπουλου στην ιστοσελίδα ''Επανελληνισμός'':



Ο ''Μαίανδρος'' έγραψε:



''Ο πλανεμένος ρασοφόρος (Μαχητής ''Έλλην'') μιλάει για παγανιστές και προσπαθεί να υπερασπιστεί ένα παγανιστικό έθιμο όπως είναι το άγιο φως που προάγει τη δεισιδαιμονία, μάλλον θα πρέπει να είναι αρκετά αφελής''.



Ο καημένος ο Μαίανδρος διακρίνεται απο μία συνεχή ρατσιστική διάκριση απέναντι σε αυτούς που φορούν ράσα. Αλλά τι σόι σκεπτικιστής είναι αυτός, που υπεραπίζεται σκεπτικιστές τύπου Καλόπουλου; Χωρίς να με έχει δεί, με ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ (όπως και σε άλλο σχόλιό του) υπερασπίζεται πως είμαι ρασοφόρος. Δηλαδή σα να λέμε ότι όποιοι υπερασπίζονται το βουδισμό, είναι φαλακροί και έχουν πορτοκαλί χλαμύδες! Βέβαια αυτά περι παγανιστικού εθίμου είναι... άξια γέλωτος.



Σημείωση: Ο Μαίανδρος έβαλε σε εισαγωγικά ('') την λέξη Έλλην γιατί φαίνεται ότι νομίζει ότι δεν είναι Έλληνες οι Χριστιανοί. Βέβαια δεν ήσαν Έλληνες ο Κολοκοτρώνης, που απέδωσε τη νίκη των Ελλήνων στην Παναγία, ούτε ο Μακρυγιάννης που έκανε πάνω απο χίλιες μετάνοιες την ημέρα. Τέλως πάντων.



Η ''Αριάδνη'' έγραψε:



Σαν μέλους του φόρουμ, ο μαχητής Ελληνορθόδοξος είχε την ευκαιρία να θέσει τις ερωτήσεις του προς συζήτηση. Προφανώς φοβήθηκε τις ερωτήσεις που του απευθύναμε. Δυστυχώς φαίνεται πως δεν έχει επιχειρήματα για να μπορέσει να συζητήσει. Προτίμησε το μονόλογο! Ξέρει πως όταν δεν υπάρχει αντίλογος είναι πιο έυκολο (!;)




Το ευχαριστώ μου προς την Αριάδνη.



Θα ήθελα εδώ να ευχαριστήσω την Αριάδνη που επιτέλους παραδέχτηκε και με ονόμασε με το... όνομά μου. Μαχητής Ελληνορθόδοξος, διότι οι άλλοι χρήστες νόμιζαν ότι δήλωσα μόνο Μαχητής Έλλην, δήθεν για να τους παραπλανήσω.



Αλλά η Αριάδνη επίσης υποστηρίζει ότι δε θέλω το μονόλογο. Ασφαλώς θα ξέχασε ότι όταν επιχείρησα να απαντήσω στους ''Επανελληνιστές'' (Περί το Αειπάρθενον της Θεοτόκου) δέχτηκα δριμύτατη επίθεση απο μερικούς φανατικους παγανιστές! Κάποιοι ''βροντοφώναζαν'' ότι θα πρέπει να ''κατέβει'' ο... Απολογητής (τάχα ότι είμαι απο το http://www.apologitis.com/) αλλά επίσης ότι είμαι και ...βλάσφημος και ότι γράφω βλασφημίες στο site τους! Ζητούσαν με λίγα λόγια κάποιοι να με φιμώσουν. Τους έκανα απλώς τη χάρη.



Επίσης η Αριάδνη νομίζει ότι είναι... οπαδός του... διαλόγου (!) επειδή συμμετέχει στο φόρουμ του ''Επανελληνισμού''. Δηλαδή σε ένα φόρουμ, στο οποίο δημοσιεύονται κάποιες αναρτήσεις και όλοι οι χρήστες συμφωνούν, και προσθέτουν και δικά τους συγκαταβατικά σχόλια...Ίδε ο διάλογος!



Ο δε κ. Καλόπουλος έγραψε:



ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΤΟΥ!



Εμείς κ. Καλόπουλε σας ανταποδίδουμε αυτην την πρόταση. Πάντως καλά κάνατε και το γράψατε αυτό. Σίγουρα θα αποκομίσατε καλά σχόλια απο τους φίλους σας του νεοπαγανιστές που καλοπιάνετε.

Η... ''καποιολαγνεία'' του Επανελληνισμού:

Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας του ''Επανελληνισμού'' στις αναφορές που έκαναν προς το πρόσωπό μου και προς την ιστοσελίδα μου, στον τίτλο της δημοσιεύσεώς τους, πάντα με αποκαλούσαν ''κάποιοι''. Στην πρώτη αναφορά τους έγραφαν:'' Κάποιοι εξοργίζονται με την αμφισβήτηση και καταλόγους σε ύβρεις'', ενώ στην παρούσα γράφουν:''Άγιο Φως-Κάποιοι ενοχλήθηκαν απο την εκπομπή Αφτιά-Καλόπουλου''

Εμείς δεν νοιώσαμε σαν απαξία την αναφορά μας στο όνομα της ιστοσελίδας τους ''Επανελληνισμός'' (που ακούγεται τόσο ωραία και διεγείρει τα αυτιά των πατριωτών).Βλέπετε, προτιμούμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους...

Οι ευχές μου περι μετανοίας ισχύουν, καθώς μίσος έχουμε για την αίρεση και όχι για τους πλανεμένους. Και αυτή είναι η διαφορά μας...