Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ "CORPUS CHRISTI", ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


"Για όλους και για όλα μίλησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Crash.
Aναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Κώστα Καραμανλή, στον Αλέξη Τσίπρα, στον Πέτρο Τατσόπουλο, στην Λιάνα Κανέλλη, στους ομοφυλόφιλους και στην πολιτική κατάσταση της χώρας.
Σας παραθέτουμε μερικά από τα πιο σημαντικά αποσπάσματα της συνέντευξης του Μητροπολίτη Πειραιώς
Για τον Κώστα Καραμανλή: «Ήμασταν συμφοιτητές, ήμασταν στο ίδιο έτος στη Νομική Σχολή Αθηνών. Βγαίναμε, πίναμε καφέ μαζί, συζητούσαμε επί ώρες. Μιλούσαμε και μετά τη Νομική.
Αλλά με τα χρόνια άλλαξε ο Κώστας Καραμανλής. Με προβλημάτισε, όμως, ότι όταν ανέλαβε πρωθυπουργός και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις δεν ήταν το παιδί που γνώρισα.
Ενώ είχε ρηξικέλευθες απόψεις, μοντέρνες, είδα να λέει μια από τα ίδια, όπως όλοι οι προηγούμενοι. Ο Κώστας Καραμανλής προσπάθησε να κάνει κάτι με τους Ρώσους, αλλά τον έφαγαν στη στροφή οι Αμερικανοί».
Για τους ομοφυλόφιλους: «Τους αγαπώ απέραντα ως ανθρώπους, αλλά θεωρώ ότι ζουν μια δυστυχισμένη ζωή, έστω και αν χαμογελάνε και προσποιούνται ότι είναι ευτυχισμένοι. Και αυτό διότι ζούνε μια πληρέστατη διαστροφή της σεξουαλικότητας. Γίνεται και μια παράχρησις των ανθρωπίνων σωματικών οργάνων. Δεν είναι δυνατόν να μετατρέπεται ένα όργανο που αποβάλλει περιττώματα από το σώμα σε ερωτικό πεδίο. Αυτό αποτελεί πλήρη διαστροφή της ανθρώπινης ψυχής».
Για τις επιθέσεις πιστών σε ηθοποιούς της παράστασης Corpus Christi έξω από το θέατρο Χυτήριο, στις οποίες συμμετείχαν και μέλη της Χρυσής Αυγής: «Οι επιθέσεις απ’ έξω από το θέατρο ήταν μόνο λεκτικές, κάποιων γερόντων και γεροντισσών, τα μέλη της Χρυσής Αυγής κακώς συμμετείχαν σε αυτή τη διαμαρτυρία.
Οι επιθέσεις αυτές ήταν μόνο λεκτικές, δεν ήταν επιθέσεις με μολότοφ, ούτε με πέτρες και ξύλα. Τι θα έλεγε η ελληνική πολιτεία αν κάποιος από εμάς συνελάμβανε το σχέδιο να κάνει μια θεατρική παράσταση στην οποία να εμφάνιζε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ως κύναιδο, την κυρία Κανέλλη ως λεσβία και τον κ. Τατσόπουλο ως εκδιδόμενο στην Λ.Συγγρού;
Θα υπήρχε ποινική αναστολή ή όχι; Θα έπρεπε να παρέμβει η δικαιοσύνη ή όχι; Θα αντιδρούσαν αυτοί οι άνθρωποι ή όχι;».
Για την πολιτική κατάσταση της χώρας: «Είμαι βαθιά απογοητευμένος. Και αυτό διότι έρχεται η κ. Μέρκελ στην Ελλάδα και κανείς δεν θίγει το θέμα του κατοχικού δανείου, των πολεμικών αποζημιώσεων και κυρίως κανείς δεν της μιλά για την λίστα του κ. Χριστοφοράκου.
Για να δούμε επιτέλους πως ένα πράγμα 5 ευρώ πουλήθηκε 500 ευρώ από τη γερμανική SIEMENS, η οποία δωροδόκησε αγρίως τους Έλληνες πολιτικούς»."

ΠΗΓΗ: Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΡΟΜΦΑΙΑ.

Σχόλιο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ: Το σχόλιο του Σεβασμιότατου "τα μέλη της Χρυσής Αυγής κακώς συμμετείχαν σε αυτή τη διαμαρτυρία" θεωρώ πως δικαιολογεί πλήρως αυτό που γράφτηκε στο παρόν ιστολόγιο περί της υπερβολικής αντίδρασης κάποιων ιστοσελίδων μπροστά στην υποτιθέμενη και γέμουσα φαντασιών συνεργασία του Πειραιώς και της Χρυσής Αυγής... Ο Μητροπολίτης φάνηκε για άλλη μια φορά σαφής και συνεπής ως προς τα λεγόμενά του...

Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας.