Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Χειμαρριωτών


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Ένωση Χειμαρριωτών την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου έξω από την Αλβανική πρεσβεία. Οι πάνω από 500 διαδηλωτές ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στην προσπάθεια αφαίρεσης της ιδιοκτησίας, ενάντια στην τρομοκρατία του Αλβανικού κράτους και παρακράτους, υπέρ του σεβασμού των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κοντά μας βρέθηκαν τόσο Ελλαδίτες, όσο και Κύπριοι, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης Χειμαρριωτών.

Εν μέσω χειροκροτημάτων, ο βουλευτής Μάκης Βορίδης, έδειξε την συμπαράστασή του για άλλη μία φορά και εξέφρασε την ελπίδα του ότι βρισκόταν εκεί εκπροσωπώντας το αίσθημα ολόκληρου του ελληνικού κοινοβουλίου. Ο πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών απηύθυνε χαιρετισμό στους διαδηλωτές και τόνισε πως ο αγώνας μας δεν μπορεί παρά να δικαιωθεί αφού έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και την αγωνιστική διάθεση που απαιτείται για να το διαφυλάξουμε. Αφού δεν επετράπη από τις πολυδύναμες αστυνομικές αρχές η διαμαρτυρία να γίνει αρκετά πλησίον του κτιρίου της Αλβανικής πρεσβείας, οι διαδηλωτές κατέλαβαν συμβολικά μία λωρίδα κυκλοφορίας στην λεωφόρο Κηφισίας. Ολόκληρη η διαμαρτυρία εξελίχθηκε σε ειρηνικό κλίμα και έληξε με τον Εθνικό Ύμνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι της Νίβιτσας παραμένουν από το Σάββατο, 22 Νοεμβρίου στους δρόμους φυλώντας τις περιουσίες τους. Μακρυά από τα σπίτια τους, κοιμούνται στο χορτάρι μέσα στο καταχείμωνο προκειμένου να προστατέψουν από τον «νόμο» και το «κράτος» την περιουσία τους.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ