Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ 27% ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ

Το περιοδικό ''Δαυλός'' μας ενημερώνει με περισσή απο ότι φαίνεται χαρά οτι το 27% των Αμερικανών είναι άθεοι!Αναφέρεται στους περίφημους ανθρωπιστές...Τώρα με αυτό το πράγμα χαίρονται οι συντάκτες του ''Δαυλού'';Αυτά γράφει ο συγγραφέας του άρθρου Πώλ Κέρτζ:

Πωλ Κέρτζ:
Οι ανθρωπιστές αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα της αμερικανικής κοινωνίας. Αριθμούν δεκάδες εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι, αν και μη θρησκευόμενοι, είναι ηθικώς ακέραιοι. Ο όρος μη θρησκευόμενοι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως για εκείνους που δεν ανήκουν σε κάποιο θρησκευτικό δόγμα η δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού – μπορεί να είναι αγνωστικιστές, άθεοι η σκεπτικιστές. Πηγή έμπνευσής τους είναι η σύγχρονη Επιστήμη, η Λογοτεχνία, η Φιλοσοφία και όχι τα παραδοσιακά «ιερά κείμενα». Δεν ακολουθούν τα κελεύσματα της Βίβλου, του Κορανίου κ.λπ.

''Δαυλός''(Τεύχος που κυκλοφορεί)


Πού εχουμε φτάσει εμείς οι Έλληνες...Ο πάλαι ποτέ πιο σωστά θρησκευόμενος λαός να έχει στους κόλπους του κάποιους που να χαίρονται με το άκουσμα του ''27% των Αμερικάνων είναι άθεοι΄΄.Και πού είστε ακόμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: